Sarıyer Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı

Sarıyer Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı
Koronavirüs salgınına karşı büyük mücadele veren Sarıyer Belediyesi bu süreçte sokak hayvanlarını da yalnız bırakmıyor.

Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ilaçlama ekiplerinin yanısıra sokak hayvanlarını besleme çalışmalarına yönelik ek ekipler oluşturuldu.

Sarıyer’de sokak hayvanlarının yoğun yaşadığı yerlere düzenli olarak mama bırakılırken, tedaviye muhtaç sokak hayvanları ise Kısırkaya Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edilerek tekrar doğal yaşam alanlarına bırakılıyor. Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü sokak hayvanlarına yönelik ortaya koyduğu örnek çalışmalarla hayvanseverlerin takdirini topladı.

Ortaya koyduğu sosyal belediyecilik projeleriyle başarılı bir yönetim sergileyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in dikkat çeken en önemli çalışmalarından birisi ise sokak hayvanlarına yönelik. Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan başarılı bir ekiple tedavilerinden beslenmelerine kadar birçok alanda sokak hayvanlarına yönelik diğer belediyelere de örnek olabilecek çalışmalar yürütülüyor.

dost5.jpg

SOKAK HAYVANLARI EN İYİ ŞEKİLDE BESLENİYOR

Sarıyer Belediyesi ilçenin 24 ayrı noktasına kurduğu mamamatikler sayesinde sokak hayvanlarının yaşam mücadelesine destek olurken, aynı zamanda geri dönüşüme de katkı sağlıyor. Kış aylarında olduğu gibi aşırı sıcakların etkili olduğu yaz aylarında da yiyecek ve su bulmakta zorlanan minik dostlarımız için kurulan mamamatikler hem bakımlarını üstlenen hayvan severler hem de belediye ekipleri tarafından belirli aralıklarla temizleniyor.

dost3.jpg

GERİ DÖNÜŞÜME KATKI

Doğa ve hayvan dostu proje aynı zamanda geri dönüşüme de katkı sağlıyor. Mamamatiklerde bulunan gözlerden birinden pet şişenin içinde kalan su dökülürken diğer gözden de pet şişe bırakılıyor. Dökülen su, su haznesine giderken atılan pet şişe de yem haznesine bir miktar mama bırakılmasını sağlıyor. Hem pet şişelerin yeniden geri dönüşümünü sağlayan hem de sokak hayvanlarının açlık ve susuzluğunu gideren mamamatikler dostlarımızın hayatını kolaylaştırarak, ekolojik yaşama destek veriyor.

dost4.jpg

HER YIL BİNLERCE SOKAK HAYVANI TEDAVİ EDİLİYOR

Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Kısırkaya’daki Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ve Bahçeköy’deki klinikte büyük bir özveri ile çalışan ve konusunda uzman çalışanlar ile veteriner hekimler sayesinde her ay yaklaşık bin sokak hayvanının tedavisi sağlanıyor. Sokaklardan alınan hayvanların tedavileri gerçekleştirildikten sonra yasaya uygun bir şekilde alındıkları yerlere geri bırakılıyor.

dost2.jpg

can1.jpgcan2.jpgcan3.jpg

Bu haber toplam 2974 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT