'Sarıyer Balıkçılar Çarşısı'nı engelleme çabası!

'Sarıyer Balıkçılar Çarşısı'nı engelleme çabası!
Yıllarca bekletilen dilekçe, CHP’li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in projeye başlamasıyla işleme alındı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in 12 yıldır yapmaya çalıştığı ve izin almak için defalarca dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la görüştüğü Sarıyer Balıkçılar Çarşısı için siyasi nedenlerden dolayı bir türlü izin çıkmıyordu. İBB yönetimi değişince engeller ortadan kalktı ve proje başladı. Ancak bu kez de projeyi engellemek için farklı bir senaryo uygulanmaya başlandı.

Daha önceleri AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı defalarca engellenen “Sarıyer Balıkçılar Çarşısı” bu kez de İstanbul İl Tarım Müdürlüğü’ne siyasi baskı yapılarak engellenmeye çalışılıyor.

İstanbul Su Ürünleri Kooperatifi’nin projenin yapıldığı alanı kiralamak için daha önce verdiği dilekçe, inşaatın başlamasıyla birlikte İl Tarım Müdürlüğü tarafından acele bir şekilde değerlendirilmeye alındı. CHP’li Sarıyer Belediyesi’ne projeyi yaptırmamak için İl Tarım Müdürü Ahmet Yavuz Karaca’ya siyasi baskı yapıldığı ve bu nedenle “Sarıyer Balıkçılar Çarşısı”nın devam eden inşaatının durdurulmaya çalışıldığı öğrenildi. 

ÇARŞININ ENGELLENDİĞİ İDDİASI SARIYER’DE TEPKİ YARATTI 

Projenin engellendiği iddiası Sarıyer’de tepkilere neden oldu. Duyumlardan rahatsız olan Sarıyerli balıkçılar ve vatandaşlar, “Sarıyer maalesef siyasi hesapların kurbanı oluyor. Böyle bir projeye karşı çıkmak doğru değil. Kim olursa olsun, vatandaşa bir hizmet yapıyorsa destek olmak gerekir. Yıllarca engellendi de ne oldu? Sadece Sarıyer kaybetti. Projeyi yapacak olan belediye başkanı görevi bittiğinde bu çarşıyı sırtına alıp evine götürmeyecek bu Sarıyer’e kalacak. İnsanlar gönül rahatlığıyla hijyenik bir ortamda evine balık alacak. Esnaf evine ekmek götürecek. Çarşının yaratacağı hareketlilik diğer esnafa da yansıyacak. Siyasi görüşü ne olursa olsun herkese faydası var. Kimse engel olmasın” diyerek yetkililere seslendiler.

carsi-ic2.jpg

Bu haber toplam 6106 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT