Sarıyer 'Balıkçılar Çarşısı'na kavuşuyor!

Sarıyer 'Balıkçılar Çarşısı'na kavuşuyor!
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yapımı için yıllardır mücadele verdiği ve siyasi nedenlerle her defasında engellenen “Sarıyer Balıkçılar Çarşısı”nın inşaatı başladı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yapımı için yıllardır mücadele verdiği ve siyasi nedenlerle her defasında engellenen “Sarıyer Balıkçılar Çarşısı”nın inşaatı başladı. Balıkçı semti olarak bilinen Sarıyer eski günlerine kavuşuyor.

AK Partili eski Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün tarafından yıkılan ve önceki dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sürekli olarak yapımı engellenen “Sarıyer Balıkçılar Çarşısı”nın yapımına başlandı. Sarıyer Limanı’nın hemen yanında temeli atılan çarşının projesinde her biri 14 metrekare olmak üzere 10 adet dükkân bulunuyor. Balık sezonunun da açılmasıyla birlikte inşaatın en geç bir ay içerinde tamamlanması bekleniyor.

Çarşı, Sarıyer’de memnuniyet yarattı

Modern bir şekilde tasarlanan ve vatandaşların ucuz ve hijyenik bir şekilde balık alması için her ayrıntının düşünüldüğü projenin başlaması hem Sarıyerli vatandaşlarda özelikle balıkçı esnafında memnuniyet yarattı.  Sarıyer Manşet’e açıklamalarda bulunan vatandaşlar, “Sarıyer nihayet eski kimliğine kavuşacak. Balıkçılıkla anılan bir ilçede ara sokaklarda el arabalarının üzerinde hijyenik olmayan bir şekilde satış yapılması Sarıyer’e yakışmıyordu. Şükrü Başkan’ın bu konudaki emeklerini ve mücadelesini yıllardır takip ettik. Ama maalesef siyaset işin içine girince hizmet engelleniyordu. İBB yönetiminin de değişmesiyle engeller ortadan kalkmış oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” diye konuştular.

carsi-ic1.jpg

“Bu projeyi engellemek yerine alkışlamak gerekir”

Proje için görüş bildiren bazı esnaflar ise, “Halkın yararına yapılan bu tür hizmetleri eleştirmek yerine alkışlamak lazım. Sosyal medyada yazılan mesajlarla, farklı siyasi partileri arayıp engellemek için girişimde bulunmak doğru değil. Yıllarca engellendi de ne oldu sadece Sarıyer kaybetti. Çünkü bu tüm Sarıyer halkına yapılan bir hizmettir. Başta Şükrü Genç olmak üzere, emek veren herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere Sarıyer Belediyesi tarafından her yıl balıkçıların yağmurdan etkilenmemeleri için yapılan brandalar bile birkaç kişinin şikâyetleri bahane gösterilerek toplatılıyordu.

carsi-ic2.jpgcarsi-ic3.jpg

Bu haber toplam 6199 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT