Sarıyer Ata’yı özlemle andı

Sarıyer Ata’yı özlemle andı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk, ölümünün 76’ıncı yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Sarıyer’de de düzenlenen törenle anıldı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin yıldönümünde Sarıyer Merkez’de bulunan anıtının önünde düzenlenen törene Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Garnizon Komutanı Mehmet Kapan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, MHP İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, DSP İlçe Başkanı Reyhani Orhan, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, belediye başkan yardımcıları, siyasi partilerin temsilcileri ve Sarıyerli vatandaşlar katıldı.
 
ozlemic1.jpg
Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından çok sayıda Sarıyerli vatandaş, saat 09.05’te Mustafa Kemal Atatürk için iki dakikalık saygı duruşunda bulunup ardından İstiklal Marşı’nı okudu.
 
Anma etkinlikleri daha sonra Sarıyer Kaymakamlığı’nın Sarıyer Belediyesi’nin yeni Kültür Merkezi’nde organize ettiği organizasyonla devam etti.
 
 
aliakkanar.jpg
Ali Akkanat Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı büyük beğeni topladı
Öğrenciler tarafından kurulan müzik grubu, anma programı nedeniyle düzenlenen programa katılan davetlileri Atatürk’ün sevdiği şarkılarla karşılanırken, Atatürk konulu resim çalışmaları fuaye alanında sergilendi. Ali Akkanat Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk Oratoryosu ise davetlileri 76 yıl öncesine götürürken, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.
 
“Atamızı anmaktan ziyade anlamak önemlidir” 
Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma resim yarışmasında dereceye giren Başak Çoban, Ece Nur Okut, Mehmet Ege Ergin ve Deflin Koç’a hediyelerini veren Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “Atamızı anmaktan ziyade anlamak son derece önemlidir. Bugün bile Atamızın büyük bir devlet adamı olduğunu, ne kadar büyük askeri deha olduğunu, bütün dünya anlıyor ve biliyor. Anma etkinliklerinde Atamızın düşüncelerini, vizyonunu, misyonunu çok daha iyi bir şekilde gençlerimize, çocuklarımıza öğretmemiz gerekiyor” dedi.
 
Şiir yarışmasında dereceye giren Gökçe Oğuz, Ilgaz Tarhan ve Nazlı Deniz Altınkaynak’a ödüllerini Sarıyer Garnizon Komutanı Mehmet Kapan, kompozisyon dalında dereceye giren Sertcan Ayaz, Zeynep İde ve Betül Akıncı’ya ödüllerini ise Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç verdi.
 
10 Kasım Atatürk’ü Anma programına Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Garnizon Komutanı Mehmet Kapan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ve belediye meclis üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

 

Bu haber toplam 6145 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT