Sarıyer, Atatürk’ü özlemle andı

Sarıyer, Atatürk’ü özlemle andı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77'nci yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Sarıyer'de de anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77'nci yıl dönümünde Sarıyer Merkez'de bulunan anıtın önünde tören düzenlendi.

Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Hava Kurmay Albay Hamdi Acar, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Saryer Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Sarıyerli vatandaşların katıldığı resmi tören çelenk sunumu ile başladı. Saatler 9.05'i gösterdiğinde çalan sirenlerle birlikte saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından istiklal marşı okundu.

10kasim_ic1.jpg
10kasim_ic2.jpg


Törenin ardından Sarıyer Belediyesi Gündüz Bakım Evi öğrencileri Atatürk Anıtı'na çiçek bırakarak, şiirler okuduktan sonra, Sarıyer Belediyesi tarafından kurulan Anıtkabir maketinin önünde Başkan Genç ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler. 


10kasim_ic3.jpg

Rotary'li öğrenciler Atatürk'ü andılar 
Atatürk’ü anma töreni Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören ile devam etti. Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen, Sarıyer’den bir çok öğrencinin ve öğretmenin katıldığı programda Atatürk’ün Hayatı konulu slayt gösterisi izleyenlerin gözlerini doldurdu. Rotary öğrencilerinin hazırladığı Mustafa Kemal Atatürk konulu orotoryo sonrasında Sarıyer’de düzenlenen 10 Kasım Atatürk konulu şiir, kompozisyon, resim yarışmalarında derece alanlara ödül verildi.

Bu haber toplam 11438 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT