Sarıyer Atatürk Kent Ormanı yakında açılıyor

Sarıyer Atatürk Kent Ormanı yakında açılıyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, park çalışmalarının yapıldığı Sarıyer Hacıosman'daki Atatürk Kent Ormanı'nı ziyaret etti. 

Hacıosman Korusu ya da yeni adıyla Atatürk Kent Ormanı'nın yeniden düzenlemesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. İmamoğlu da bugün park çalışmalarının yapıldığı İstanbul Hacıosman'daki Atatürk Kent Ormanı'nı ziyaret etti. İmamoğlu'nun ziyaretine, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Yardımcıları Sevgi Atalay, Nadir Günday ve CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç da eşlik etti.

Çalışmaları devam eden park ile ilgili konuşan İmamoğlu, "İstanbullular çok kolay ulaşabilecekler. Gelip bisiklet sürebilecek ve yürüyüş yapabilecekler. 12 kilometreye yakın bir yürüyüş parkuru oluşuyor" dedi.

o4.jpg

İmamoğlu şunları söyledi;

"Hacıosman'daki bu park çok etkileyici bir alan. Uzun yıllar bu kadar konutların içinde ve metroya yakın olan bir alanın İstanbullunun hizmetinde olmaması üzücü. Burada arkadaşlarımız bir karakter ortaya koyuyorlar. Tümüyle bu doğal halini koruyarak sadece insanların yürüyüş yapabilecekleri ve nefes alabilecekleri bir alan koordine ediyorlar. 19 Mayıs'ta muhtemelen sokağa çıkmayacaksak da burada gençlik adına bir yürüyüş yaparız diye umut ediyorum. Sarıyer'in göbeğinde böyle güzel bir ormana metro vasıtasıyla da İstanbullular çok kolay ulaşabilecekler. Gelip bisiklet sürebilecek ve yürüyüş yapabilecekler. "12 Kilometreye yakın bir yürüyüş parkuru oluşuyor burada. İstanbul'a Atatürk Kent Ormanı ismiyle bu parkı hediye etmenin keyfini hep beraber yaşayarak bu zor günlerde moral bulacağız."

orm1.jpgorm2.jpgorm3.jpgorm4.jpgorm5.jpgorm6.jpgorm8.jpg

o1.jpgo2.jpgo3.jpg

Bu haber toplam 20987 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum