Sarıyer Akademi'den Robert Koleji'ne 5 öğrenci

Sarıyer Akademi'den Robert Koleji'ne 5 öğrenci
Liseye Geçiş Sınavı sınav sonuçlarında Sarıyer Akademi büyük başarı elde etti.

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sınav sonuçları, açıklandı. Bu sonuçlara göre Sarıyer Belediyesi Eğitime Destek Kursu Sarıyer Akademi büyük başarı elde etti. Sarıyer Akademili 160 öğrenciden 5’i Robert Koleji’ni kazanırken, 0,1-1 dilimi arasındaki 13 öğrenci de özel okul, fen lisesi ve anadolu liselerinden istedikleri okula gitme başarısı gösterdi. Ülke genelinde sınava başvuran 1 milyon 9 bin 260 öğrenciden 971 bin 657’si sınava girmişti.

Sarıyer Akademi’nin MEB’in istediği yüzde 10 koşulunu karşılayan öğrencilerin başarı oranları ise şöyle;

0,1-1         DİLİMİ 13 ÖĞRENCİ

1-2,08       DİLİMİ 13 ÖĞRENCİ

2,23-3,03  DİLİMİ   8 ÖĞRENCİ

3,08-3,89  DİLİMİ   9 ÖĞRENCİ

4,23-4,77  DİLİMİ   7 ÖĞRENCİ

5,15-6       DİLİMİ  10 ÖĞRENCİ

6,04-7        DİLİMİ   7 ÖĞRENCİ

7,13-8,08   DİLİMİ   7 ÖĞRENCİ

8,18-8,83   DİLİMİ  11 ÖĞRENCİ

9,20-10,84 DİLİMİ  15 ÖĞRENCİ

HANGİ LİSELER SINAVLA ALACAK?

Sınavla öğrenci alacak liseler hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı, toplam 1.367 okulun dağılımını kamuoyu ile paylaştı. Buna göre sınavla öğrenci alacak liseler arasında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 449, Fen Lisesi 309, İmam Hatip Lisesi 297, Anadolu Lisesi 222, Sosyal Bilimler Lisesi ise 89 okulla yer alıyor. Bu okulların toplam kontenjanı 126 bin 510 olurken, derslik sayısı ise 4 bin 217 olarak açıklandı.

TABAN VE TAVAN PUANLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öğrenciler, geçtiğimiz yıl TEOG'da olduğu gibi yüzdelik dilimlere göre tercihlerini yapacak. Geçtiğimiz sene E-Okul üzerinden taban ve tavan puanları görüntüleyebilen adaylar için sürecin bu yıl da aynı şekilde ilerleyeceği öngörülüyor. Konuyla ilgili ilerleyen günlerde Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama yapılması bekleniyor.

PUANLARIN EŞİT OLMASI HALİNDE OBP DEVREYE GİRECEK

Tercih işlemi esnasında iki öğrencinin aynı puana sahip olması, Ortaöğretim Başarı Puanı'nı (OBP) devreye sokacak. Puanları eşit olan iki öğrenci, bu aşamada da aynı değerlere sahip olursa, bu kez yaş faktörü devreye girecek. En küçük yaşa sahip olan öğrenci, değerlendirmede öncelik sahibi olacak.

8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliğine bakılarak yerleştirme yapılacak. Öğrenciler, LGS ile bir okula yerleşirse yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacak.

4 YANLIŞLA İYİ BİR LİSEYE YERLEŞMEK MÜMKÜN OLACAK

LGS’yle öğrenci alan sınavlı okul ve yerel yerleştirme tercihleri birlikte alınacak. Bakanlıktan yapılan açıklamada, öğrencilerin sınavla öğrenci alacak okullar için tercihlerini, yüzdelik dilimlerini dikkate alarak yapması önerildi. Uzmanlar geçen seneki yüzdelik dilimle bu seneki yüzdelik dilimlerin çok farklı olacağı konusunda velileri uyarıp, İstanbul’da bir öğrencinin 4 yanlışla iyi bir liseye yerleşebileceğini söylediler. Geçen yıl 17 bin TEOG birincisinin çıktığını da hatırlattılar.

RENKLERE GÖRE OKUL TERCİHLERİ YÖNLENDİRİLECEK

Sınava girmediği için herhangi bir yüzdelik dilime sahip olmayan öğrenciler, E-Okul sisteminde karşılaşacakları renk detaylarına göre seçimlerini yapacak. Yeşil, Kırmızı ve Mavi olmak üzere üç sınıfa ayrılacak olan renkler, öğrencinin yerleşim yerinin çevresindeki okulları betimleyecek. Buna göre; Yeşil renk, ‘Kayıt Alanında’ yani öğrencinin adresinin bulunduğu ‘Kayıt Alanında’ yer alan okulları belirtecek. Mavi renk, ‘Komşu Kayıt Alanında’, Kırmızı renk ‘Diğer’ ise öğrencinin adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan, il içindeki diğer kayıt alanlarıyla il dışındaki kayıt alanlarındaki okulları gösterecek.

ÖZEL OKULLARDA KAYIT TAKVİMİ DE BELLİ OLDU

Buna göre özel okullar taban puanlarının açıklanmasının ardından 1 Temmuz’a kadar birinci ön kayıtları alacak. 2 Temmuz’da birinci asil kesin kayıtlar, 3 Temmuz’da ise yedek listeden kesin kayıtlar yapılacak. İkinci ön kayıtlar 4 Temmuz’da başlayacak. Serbest kayıt dönemi ise 6-11 Temmuz arasında olacak.

LGS'DE TOPLAM 20 BİRİNCİ OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Geçtiğimiz yıllarda uygulanan liseye geçiş sistemi TEOG'da, onlarca birincinin çıkmasının ardından akıllara bu yıl kaç birincinin çıkacağı konusu geldi. Bu yıl gerçekleştirilen sınav sonrasında, toplam 20 birincinin olduğu tahmin ediliyor.

Bu haber toplam 4898 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT