Sarıyer Akademi'den gurur tablosu

Sarıyer Akademi'den gurur tablosu
Sarıyer Akademi’de eğitim gören iki öğrenci 29 bin 555 kişinin katıldığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan aldı.

Kurulduğu günden bu yana lise ve üniversite sınavlarında rekor başarılara imza atan Sarıyer Akademi’de eğitim gören iki öğrenci 29 bin 555 kişinin katıldığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan aldı.

Kuruluşunun dördüncü yılında olmasına rağmen üstün başarılara imza atan Sarıyer Akademi, Milli Eğitim Bakanlığınca 1 Haziran'da yapılan LGS sınavında da büyük bir başarı elde etti. Kurumda eğitim gören 180 öğrencinin katıldığı sınavda Ayşe İpek Cambaz ve Melis Onur tüm sorulara doğru yanıt vererek 500 tam puan aldı. Türkiye genelinde 565 kişinin tam puan aldığı sınavda akademili 15 öğrenci ise 90 sorudan yalnızca birini yanıtlayamadı. Tüm soruları doğru yanıtlayarak 0,01’lik dilime giren öğrenciler, Sarıyer Akademi’de eğitim görmenin başarılarına büyük katkı sağladığını belirtti.

akademi-ic1-002.jpg

GURUR DUYUYORUZ

Sarıyer Akademi Koordinatör Yardımcısı ve Rehber Öğretmen Hatice Çağan Aslan sonuçlar karşısında gururlandıklarını belirterek, “Açıklanan sonuçlara baktığımızda bizi oldukça mutlu eden bir başarı tablosuyla karşılaştık. İki öğrencimiz tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı ve 0,01’lik dilime girdiler. 15 öğrencimiz ise 90 sorudan yalnızca bir tanesini yanıtlayamadı. Toplamda 180 öğrencimiz sınava katıldı ve bunların birçoğu merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, anadolu liseleri, yabancı dille eğitim yapan liseleri tercih etme hakkına sahip oldular. Bizler de bu çalışma düzenine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Öğrenci ve velilerimizin bundan sonraki süreci doğru değerlendirmesi gerekiyor. Şimdi önemli olan doğru ve güvenilir bir tercih yapmak. Bunun için de alanla ilgili uzman öğretmenlerden destek alınmalı. Biz Sarıyer Akademi olarak başta kendi öğrencilerimiz olmak üzere diğer tüm öğrencilere destek olmaya hazırız” dedi.

VERİMLİ VE DÜZENLİ ÇALIŞTIM

Sınavlara akademide hazırlanan ve tam puan alan öğrencilerden Ayşe İpek Cambaz, “Sarıyer Akademi’de benden çok daha iyi olan arkadaşlarımı görmek beni daha çok çalışmaya itip motive ediyordu. Aynı konuyu hem okulda hem de burada dinlemek, farklı tüyolar almak ve tekrar yapmak bana çok şey kattı. İlk aylar konular hakkında kolay ama çok fazla soru çözdüm. O yüzden çok hızlandım. Sonlara doğru daha çok deneme çözdüm. Verimli ve düzenli çalıştım. Bunları yaparken kendime de vakit ayırdım. Çok soru çözmek pratiği arttırıyor. Böylece soruyu görünce az ya da çok bir tahmininiz oluyor” diye konuştu.

akademi-ic2.jpg

SOSYAL HAYATIMA DA ZAMAN AYIRDIM

Melis Onur ise, “ Ben 7. ve 8. sınıflarda Sarıyer Akademi’ye geldim. Çalışmaya daha çok 7. sınıfın sonuna doğru başladım. En azından bir fikrim olsun diye konulara göz atmıştım. Okulda ve Sarıyer Akademi’de konuları görmek daha çok pekiştirdi bildiklerimi. Burada daha farklı sorularda kendimi test etme fırsatı bulabildim. Aynı zamanda sosyal hayatıma ve hobilerime de zaman ayırmaya devam ettim. Ama test çözmeye de her zaman vakit ayırdım. Hedefim Galatasaray Lisesi’nde okumak. Çünkü Türkiye’nin en iyi okullarından bir tanesi ve köklü bir okul. Amacım doktor olmak” dedi.

BOL BOL PRATİK YAPILMALI

Önümüzdeki yıllarda sınava girecek öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Onur, “ Sınavda zamanımı çok rahat bir şekilde kullanabildim. Bunun temelinde çok kitap okumak yatıyor. Bu şekilde okuduğunuzu daha kolay anlayabiliyorsunuz. Bununla birlikte test çözerken basit püf noktalar var bunları da bol bol pratik yaparak deneyimleyebilme fırsatı buldum. Sarıyer Akademi’de yaptığımız sınavlar ile LGS’de yer alan sorular çok benzerdi. Bu da bizim için kolaylaştırıcı bir unsur oldu” diye konuştu.

Bu haber toplam 2849 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT