Sarıyer, Adalar’a kardeş oldu

Sarıyer, Adalar’a kardeş oldu
Sarıyer Belediyesi, Adalar Belediyesi ile kardeş belediye oldu.
Sarıyer Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ilk toplantısında, Sarıyer Belediyesi ile Adalar Belediyesi’nin kardeş belediye olmaları için karar alındı. CHP ve AK Partililerin oybirliği ile geçen kararla iki CHP’li belediye kardeş oldu.
 
ncelik.jpg

Nurettin Çelik, Sarıyer’den umudu kesti 

AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Çelik, bu kararı desteklediklerini belirterek; “Sarıyer halkı bir güzelliği daha yaşıyor. CHP’li bir belediyenin yönettiği bir ilçemiz ile belediyemiz kardeş belediye oluyor. Biz bu konuda AK Parti olarak da destek veriyoruz. Daha önceki yıllarda da yaşamayı arzu ettiğimiz ama bir türlü nasip olmayan bir durumu yaşayacağız. Adalar ile kardeşliğimiz hayırlı olsun. Adalar Belediyesi nasılsa 4,5 yıl sonra AK Partili olacak” dedi. Çelik’in, 4,5 yıl sonrası için sadece Adalar Belediyesi’nin AK Partili olabileceğini söylemesi, meclisi izleyenler arasında “Nurettin Bey Sarıyer’den umudu kesti” şeklinde yorumlandı.
 

Zeybek; Adalar Sarıyer’den sonra İstanbul’un en güzel ilçesi

gzeybek.jpg

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ise, “Adalar ilçesi İstanbul’un 39 ilçe içerisinde nüfus ve coğrafi konum itibariyle en küçük ilçe. Ancak, gerek yerli gerek yabancı turist ve Mayıs ile Ekim ayları arasında kendi nüfusunun yaklaşık 10 katı oranında göç alan bir ilçe. Yaşayan nüfusun çoğunluğu yaşlı ve emekli. Adalar ilçesi doğal sit alanı olması nedeniyle imar izinleri kapalı, yaşayan sakinleri nedeniyle de gelirleri minimize olmuş bir ilçe. İstanbul ismi dünyada Türkiye’den daha çok biliniyor. Adalar’da, Sarıyer’den sonra İstanbul’un en gözde ilçelerinden birisi. Adalar ile kardeş olarak sorunların çözümü noktasında da işbirliği yapacağız” dedi.
 
meclis.jpg

SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 7154 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum