Sarıplatform Derneği'nden muhteşem gece

Sarıplatform Derneği'nden muhteşem gece
Yaptığı çalışmalarla Sarıyer'in en aktif sivil toplum kuruluşu olan Sarı Platform Derneği, geleneksel hale getirdiği dayanışma yemeğinde yine Sarıyerlileri buluşturdu.
Sarıyer için yaptığı çalışmalarla büyük takdir toplayan ve ilçenin en aktif sivil toplum kuruluşu olarak bilinen Sarı Platform Derneği’nin düzenlediği dayanışma gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Sarı Platform Derneği’nin Korupark’ta düzenlediği dayanışma gecesine Sarıyerliler büyük ilgi gösterdi. Yüzlerce kişinin katıldığı gecede birbirinden güzel görüntüler yaşandı. Siyasetçilerin de büyük ilgi gösterdiği gecede Sarıyer için birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıktı.

foto_galeri_logo.gif
 

Mustafa Bakır, “Yüreğimizde taşıdığımız Sarıyer sevdası bizi bu günlere getirdi” 

ic1-035.jpg

Alkışlarla açılış konuşması için sahneye çıkan Sarı Platform Derneği Başkanı Mustafa Bakır, yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Bakır, “Biz Sarıyer sevdasıyla yola çıktık ve bizi yüreğimizde taşıdığımız bu sevda bu günlere getirdi. 2007 yılında platform olarak kurulduk ve 2010’da da dernekleştik. Bu süre içerisinde birçok sosyal, kültürel ve sportif alanda çalışmalar yürüttük ve bu süre zarfında güzel dostluklar edindik. Belediye Başkanımız Şükrü Genç 2009’dan bu yana hep yanımızda oldu, her projemize destek oldu bizi hiç geri çevirmedi. Bugüne kadar biz ağaç diktirdik, yüzlerce ufak çocuğa spor yaptırdık, mahalle sorunlarında elimizden geleni yaptık. Önümüzdeki dönem Sarıyer Obje Tasarım Yarışmasını, Sarıyer Festivali’ni gerçekleştireceğiz. 19 Mayıs’ta Sarıyer Meydanı’nda 10-12 yaş 150 çocuğumuza sokak tenisi oynattıracağız. Yaşanılabilir bir Sarıyer için elimizden geleni yapacağız” dedi. Bakır, Anneler Günü nedeniyle de tüm annelerin anneler gününü kutladı. 
 

Şükrü Genç, “2009 ‘da ilk olarak Sarı Platform ile yola çıktım”

ic2-013.jpg

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı konuşmada; Sarı Platform Derneği’nin kendisi için önemine değinerek, “İlk başkan adaylığımda sivil toplum kuruluşlarından ilk kez Sarı Platform Derneği ile birlikte yola çıktık. Bana çok önemli destekleri oldu. Sarı Platform, Mustafa Bakır başkanlığında bugüne kadar önemli çalışmalara imza attı. Kendilerini kutluyorum. Biz sivil toplum kuruluşlarının hep yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.
 

Dr. Cengiz Alp, “CHP’nin Sarıyer’i kazanmasında büyük etkisi oldu” 

Sarı Platform’un Sarıyer’de çok güzel işler başardığına değinen CHP Milletvekili Adayı Dr. Cengiz Alp ise, “Gerek 2009’da gerekse 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin Sarıyer’de seçim kazanmasında büyük emeği ve desteği olan bir kuruluş. Her zaman takip ettiğim ve desteklediğim Sarı Platform, Sarıyer'de halkın içinden çıkmış ve bugüne kadar Sarıyer’in hayati projelerine imza atarak varlığını ve gücünü göstermiş olmasından dolayı kendilerini kutluyorum. Sarı Platform çok daha uzun yıllar Sarıyer’e hizmet edecek ve başarılarını hep birlikte yaşayarak göreceğiz. Sayın Mustafa Bakır ve Yönetim Kuruluna başarılar diliyorum, dedi.”
 

Murat Başesgioğlu; “Sarı Platformu çalışmalarından dolayı takdir ediyorum”

MHP Milletvekili Adayı Murat Başesgioğlu ise konuşmasında; “Bu bölgenin milletvekili olarak Sarı Platform Derneği’nin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Sarıyerlilik ruhu ile hareket eden ve güzel çalışmalar yapan bu sivil toplum kuruluşumuzu kutluyorum. Burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
 

Şükrü Genç’e plaket verildi

Konuşmaların sonunda Dernek Başkanı Mustafa Bakır, Sarıyer’e ve Sarıplatform’a katkılarından dolayı Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e plaket takdim etti. Gecede bir plaket de birinci lige çıkan Kireçburnu Bayan Futbol Takımı Başkanı Erkan Kalender’e verildi.
 

Sarıyerliler yoğun ilgi gösterdi 

Sarıyerlilerin bir araya geldiği geceye siyasi parti temsilcileri de büyük ilgi gösterdi. Korupark Restaurant’ta gerçekleşen geceye; Belediye Başkanı Şükrü Genç, MHP Milletvekili Adayı Murat Başesgioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Adayı Dr. Cengiz Alp,  CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, MHP İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, Sarıyer Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç, Kireçburnu Spor Kulübü Başkanı Yaşar Kalender, Çayırbaşı Spor Kulübü Başkanı Mesut Toplaoğlu,  belediye başkan yardımcıları, belediye meclisi üyeleri, birim müdürleri, Sarıpaltform Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, mahalle muhtarları, birçok sivil toplum kuruluşunun başkan ve temsilcisi ile çok sayıda Sarıyerli katıldı.
 
Gecede sahne alan Sarıyerli sanatçı Halit Güner’de performansı ile Sarıyerlilere eğlence dolu bir gece yaşattı.

foto_galeri_logo.gif

Bu haber toplam 7390 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT