Sarıgül'ün 15 yılda yapamadığını 6 ayda yaptı

Sarıgül'ün 15 yılda yapamadığını 6 ayda yaptı
15 yıl Mustafa Sarıgül tarafından yönetilen ve neredeyse İstanbul’un en az hizmet alan mahallesi konumundaki mahalleye son 6 ayda Sarıyer Belediyesi tarafından çok sayıda yatırım yapıldı.
Büyükşehir Yasası ile Şişli’den alınıp Sarıyer’e bağlanan yaklaşık 50 bin nüfuslu Ayazağa Mahallesi yapılan hizmetlerle adeta kaderi değişti. 15 yıl boyunca Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından yönetilen ve neredeyse İstanbul’un en az hizmet alan mahallesi konumundaki mahalleye son 6 ayda Sarıyer Belediyesi tarafından çok sayıda yatırım yapıldı.
 
Rutin belediyecilik faaliyetleri dışında ek hizmet binasının da önümüzdeki günlerde açılacağı mahallede en önemli hizmetlerden biri ise çocuklara yönelik gerçekleştirildi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, çocukları internet cafelerden kurtarmak amacıyla açtığı SAGEM’in (Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) 10. Şubesini Ayazağa’da binlerce öğrencinin hizmetine sundu.
 

ic2-007.jpg

10. SAGEM AYAZAĞA’YA AÇILDI

İlk ve ortaokul öğrencileri için ücretsiz etüt eğitim merkezi olanağı sunan, aynı zamanda velilerin de eğitimlerine destekte bulunan Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin bir yenisi daha Ayazağa Mahallesi’nde halkın coşkun katılımıyla hizmete açıldı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve öğrenciler tarafından kurdelesi kesilen ve 10. SAGEM şubesi olarak hizmete giren eğitim kurumu, görkemli bir açılışa sahne oldu. Ayazağa SAGEM Şube Sorumlusu Nebahat Ayhan'ın açılış konuşmasının ardından öğrencilerin okuduğu şiirlerin yanı sıra, mikrofona gelen birçok veli Sarıyer Belediye Başkanı ve çalışanlarına teşekkürlerini sundu.
 

7 BİN ÖĞRENCİYE BURS

Sarıyer Halk Dansları Topluluğu’nun müthiş gösterisinin ardından Sarıyer Belediye Başkanı kürsüden halka seslendi. Sözlerine; “Bir yerde yaşam varsa bu yaşamın korunması ve devam ettirilmesi gerekmektedir. Belediye başkanlığımın haricinde yurttaş olma sorumluluğumla ve sizlerin bize vermiş olduğunuz 2. dönem belediye başkanlığı sorumluluğuyla yaşamın her alanında olmaya gayret ederek çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye başlayan Başkan Genç, alanı dolduran yurttaşlara SAGEM’in ne anlama geldiği konusunda bilgi vererek, "Modern dünyayla rekabet edebilmek, modern toplumlarla bir arada yaşayabilmek, yaşamımızı aşağılanmadan, hor görülmeden, kendi kararlarımızla sürdürebilmemizin tek bir yolu var. Bu yolun adı eğitimdir" dedi.
Her yıl olduğu gibi ilköğretim çağındaki çocuklara eğitim bursu vermeye devam edeceklerini belirten Başkan Genç, geçen yıla kadar verdikleri 4500 burslu öğrenci sayısını 2.500 daha arttırarak 7.000’e çıkaracaklarının müjdesini verdi.
 
ice3.jpg
 

“Hakkını savunabilen, ayağını sağlam basan çocuklar yetiştireceğiz”

Her yıl değişime uğrayan milli eğitim müfredatının öğrenci, veli ve hatta yöneticilerin bile kafasını karıştırdığına dikkat çeken Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yönetmelik kargaşası yüzünden yönetici statüsündeki eğitimcilerin bile sistemi velilere anlatmakta ve müfredata uydurmakta sıkıntı çektiğini söyledi. “Çocukken bulamadığımız imkanları, bugün çocuklarımız için oluşturmanın gururunu yaşıyoruz” diyen Başkan Genç, haklarını savunabilen, ayağını yere sağlam basabilen, sorgulayan, Atatürk İlke ve Devrimlerini yaşam biçimi haline getirebilen bir nesil meydana getirmek istediklerini söyledi.
 
ice1.jpg
 
Konuşmasının sonunda açılışa katılan Ayazağalıları el ele tutuşmaya ve hep bir ağızdan ıslık çalmaya davet eden Başkan Genç, daha sonra SAGEM’li çocuklarla açılış kurdelesini keserek sınıfları tek tek dolaşıp bilgi aldı. Çocuklarla sohbet eden ve satranç oynayan Başkan Genç’e CHP İl Başkan Yardımcıları Şükrü Metin, Mustafa Ataş, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, CHP ve MHP İlçe Örgütü Temsilcileri, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, Muhtarlar ve Ayazağalı vatandaşlar eşlik etti.

Bu haber toplam 7256 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum