Sarıdağ'ın merdiven isyanı

Sarıdağ'ın merdiven isyanı
Sarıdağ’da yaşayan mahalle sakinleri, yoğun kar yağışıyla birlikte ilçe merkezine gitmekte zorluk yaşıyor.

İstanbul’da bir süredir yağan kar yağışı nedeniyle vatandaşlar olumsuz etkileniyor. Sarıyer’de bulunan Sarıdağ Mahallesi sakinleri ve özellikle Sarıdağ Üstü Caddesi üzerinde oturan vatandaşlar ilçe merkezine ulaşım konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Caddenin yokuş olması ve vatandaşların kullanabileceği korkuluk ve merdivenlerin olmaması nedeniyle ulaşım sıkıntısı yaşayan mahalle sakinleri, düşüp yaralandıklarını ve ulaşım konusunda çok zorluk yaşadıklarını dile getirerek belediyeye tepki gösteriyor.

“OY İSTEMEYE GELİNCE KAPI KAPI DOLANIYORLAR”
Cadde üzerindeki bir apartmanda ikamet eden Dudu Tom adlı mahalle sakini, çok mağdur olduklarını ve gözü için hastaneye kontrole gidemediğini söyleyerek, “Yukarıda komşumuz öldü cenazesi kaldı. Yaya yolumuzu yapsınlar. Oy istemeye gelince kapı kapı dolanıyorlar. Hani nerede vatandaşın yanında. 1 saat sonra araçlarda çıkmaz artık. Hasta olsak, ölüm olsa mümkün değil ulaşmak. Sabah oğlan işe giderken arkasını gözetliyorum düşecek de bir yerini kıracak diye. Canımızdan bezdik biz de insanız. Şükrü Genç bir an önce el atsın. Verdiği sözleri tutsun” ifadelerini kullandı. Bir başka mahalle sakini Engin Özyurt ise “Bu yolun kışın bize hiçbir hayrı yok çünkü araba inip çıkmıyor. Buradan merdiven yapacaklar bu iki yokuşu çıkmayacağız. Bunu defalarca dile getirdik. Başkanında haberi var. İki yokuş birden yürüyoruz yukarı” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE BİZİ DİKKATE ALMIYOR”
Sarıyer Belediyesi’ne bir çok kez durumu anlatan dilekçeler yazdıklarını söyleyen Hasan Korkmaz isimli mahalle sakini ise, “Bizim merdivenlerimiz vardı. Kışın vatandaş, çocuklar aşağı indiğinde merdivenlerden demir parmaklıklara tutunarak inebiliyordu. Biz o korkulukları ve merdivenleri tekrar istiyoruz. Sarıyer Belediyesinde mahalle sakinleri olarak dilekçemizde var ama oralı olmuyorlar. Dikkate almıyorlar” dedi. Mahalle sakinleri bir an önce merdiven sorunun çözümü için Sarıyer Belediyesi’nin çalışma başlatmasını bekliyor.

Bu haber toplam 4788 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT