Tartışmalı binayı neden giydirdi?

Tartışmalı binayı neden giydirdi?
Hattatlar’ın Maslak’taki tartışmalı inşaatının AK Parti Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’ın reklamlarıyla giydirilmesi kafalarda soru işaretleri bıraktı.

İBB ve Sarıyer Belediyesi’nin onay vermediği Hattatlar’ın Maslak’taki tatışmalı inşaatın AK Parti Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’ın reklamlarıyla giydirilmesi kafalarda soru işaretleri bıraktı. AK Parti teşkilatı da bu tartışma ile çalkalanıyor.

13 yıl önce ‘İstanbul’un Eyfel Kulesi’ni yapıyoruz’ tanıtımıyla başlatılıp imara aykırılık iddiasıyla mahkemeden iki, İstanbul siluetini deldiği iddiasıyla İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nden de beş kez dönen, Sarıyer Belediyesi’nin de onay vermediği, Hattatlar’ın Maslak’taki inşaatı AK Parti Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’ın reklamı ile giydirildi.

Ortaya çıkan gizli protokol ve mektuplarla tartışmaların odağına oturan kaçak binanın Salih Bayraktar’ın dev posteriyle giydirilmesi ise Sarıyer’de tartışma konusu oldu. Bu binanın giydirilmesi AK Parti Sarıyer teşkilatı içerisinde de eleştiri konusu oldu.

Mehmet Hattat gizli protokolü itiraf etmişti

Daha önce bu binanın inşaatının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onay alması için Mehmet Hattat ile dönemin Belediye Başkanı Kadir Topbaş arasında gizli bir protokolün imzalandığı kamuoyuna yansımıştı. Hattat Holding projeye devam edebilmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 18 arsa tahsis etmişti. Ancak üç arsanın İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın Kumburgaz’daki villasının yanında bulunması tartışma yaratmıştı. Mehmet Hattat İBB’ye gönderdiği mektupta onay karşılığında belediyeye 18 arsa bağışladığını itiraf etmişti.

Hattat Holding'ten açıklama

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 10073 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT