Sahte polisler Sarıyer'de suçüstü yakalandı

Sahte polisler Sarıyer'de suçüstü yakalandı
Sarıyer’de telefonda kendilerini polis olarak tanıtıp vatandaşları 1,5 milyon TL dolandıran 3 kişi Sarıyer Emniyeti tarafından kıskıvrak yakalandı.

Tarabya’da Muhammet Kal isimli vatandaşı arayan telefon dolandırıcıları, kendilerini polis olarak tanıtarak kuyumcudan 150.000 TL para ve 1 kilo altının çalınıp yarısının kendisinin kapısına bırakıldığını söyledi. Kal’ın kendisine böyle bir paranın bırakılmadığını söylemesi üzerine dolandırıcılar bu kez, üzerinde para olup olmadığını sordu. Kal’ın bankada parasının olduğunu söylemesiyle telefon dolandırıcıları bankaya sahte para operasyonu yapacaklarını söyleyip bankada bulunan 15.500 TL ve 3000 Dolar parasını çektirdi. Parayı kendilerine teslim etmelerini istemeleri ile dolandırılacağını anlayan Kal, bir şekilde Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçti.

4 saat süren görüşenin sonunda yakalandılar 

Yaklaşık 4 saat süren telefon görüşmesinin sonunda büyük bir titizlikle hareket eden Sarıyer Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Ekibi yapılan başarılı çalışmada M.K, Ü.K ve M.T isimli üç kişiyi suçüstü yakaladı.

Yakalanan M.T isimli şahsın ayrıca daha önce Hüsrev Mellah isimli şahsı aynı yöntem ile 1.500.000 TL dolandırdığı ortaya çıktı. 

Telefon dolandırıcıları Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro’da yapılan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi.

Bu haber toplam 3272 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT