Sağlık Müdürlüğü’nden önemli seminer

Sağlık Müdürlüğü’nden önemli seminer
Sarıyer İlçe Sağlık Müdürü Dr. Asuman Kerem Şıralı Organ Bağışı Haftası nedeniyle ‘’Organ Bağışı ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı’’ ile ilgili düzenlediği seminerde önemli bilgiler verdi.
Sarıyer Belediyesi tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk seminer kapsamında Sarıyer’in önde gelen bürokratları, siyasi parti temsilcileri, okul aile birlikleri, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri bilgilendirildi. Sarıyer Belediyesi tarafından yaklaşık 5 aydır devam eden uyuşturucu ile mücadele çalışmasının önemine dikkat çekilen seminerde Sarıyer İlçe Sağlık Müdürü Dr. Asuman Kerem Şıralı, Eğitim Koordinatörü Derya Öden, Dr. Nora Ütücü yaptıkları konuşmada ‘’ Organını Koru, Unutma! En kıymetli mirasın organlarındır’’ sloganı ile ‘’Madde Bağımlılığının Organlar Üzerindeki Geri Dönülemez Hasarlarından Kitlesel Farkındalık Yaratma’’ ve ‘’Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı’’ konularında bilgi verdi.
 
mudurlukic1.jpg
Organ bağışı konusunda geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalarda Sarıyer’in İstanbul genelinde birinci seçildiğini ifade eden Sarıyer İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şıralı, “2013 yılında halkın büyük yarası haline gelen uyuşturucu kullanımının artması nedeniyle çok kıymetli organlarımızı korumak adına farkındalık kampanyası yapma fikrimiz oluşmuştur. 2013 Haziran ayından itibaren Sarıyer ilçesinin uyuşturucu ile savaş açan halkına ve Sarıyer Belediyesi’ne, Sarıyer Kaymakamlığı önderliğinde kamu teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Uyuşturucu ile mücadelemiz artarak devam edecektir’’ dedi.
 

Hüseyin Coşkun: “Eşgüdümün Sağlanması Şart”

Sarıyer Belediyesi Meclis’i tarafından alınan ortak karar sonucunda 5 ay önce kurulan Uyuşturucu Komisyonu’nun çalışmalarını yürüten Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, “Organ bağışı ile başlayarak konunun madde bağımlılığına getirilmesinden dolayı teşekkür ederim. Yaklaşık 5-6 aylık çalışma sonucunda bin 250 kişiden fazla vatandaşımızla yüz yüze görüşmemiz neticesinde konuya ilişkin bir rapor hazırladık. Bilgi çağında yaşıyoruz ve herkesin bir şekilde ulaşabileceği konulara sahibiz. Duyarlı olan herkesin anlatılanları bildiğini varsayıyorum. Konuşmamız gereken ise insanları madde bağımlılığına iten sebeplerin neler olduğu ve bu sebepleri nasıl ortadan kaldıracağız? Bunun üzerinde ciddi bir çalışma yapmamız gerekiyor. Sadece narkotik veya polisiye tedbirlerle bu işin üstesinden gelinemeyeceği konusunda toplumun bütün kesimleri hem fikirdir. Önce anne ve babalara verilecek eğitim noktasında birleşiyoruz. Eğitimcilere bu konuda büyük görev düşüyor. Eş güdümünün muhakkak sağlanması lazım” dedi.
 
saglikic2.jpg
Kaymakam Osman Bilgin: “Sarıyer Belediye Meclisi Türkiye’ye Örnek bir Çalışma Sergiledi”
Toplum olarak herkesin çevresinde ki bireylerden sorumlu olduğunu ve Sarıyer’de madde bağımlısı gençlerin sayısını sıfırlayana kadar mücadele edeceklerini belirten Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “Organlarımızı dışarıdan gelecek olan etkilere karşı muhafaza edeceğiz. Sağlıklı ortamlarda bulunacağız. Uzmanlarınız vücuda zarar veren her türlü kötü maddeden uzak durmamız gerektiğini söylüyor. Çocuklarımızı, gençlerimizi nasıl uzak tutarız onun derdi içindeyiz. Sarıyer Belediye Meclisi tarafından kurulan Uyuşturucu Komisyonu, uyuşturucu ile mücadele konusunda tüm Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma gerçekleştirdi. Yaptıkları çalışmaları bir kitapçık haline getirmişler. İçeriğinde çok güzel tespitler var. Hepimizin çocukları var bu madde bağımlılığından uzak tutmanın bir numaralı nedeni aile ortamıdır. Biz ebeveyn olarak sahip çıkarsak problemin yüzde doksanı önlenmiş olur. Toplum olarak çevremizdeki bireylerden de sorumluyuz. Sarıyer’de madde bağımlısı çocuklarımızı sıfırlayana kadar bu işin içerisinde olacağız. Her türlü zararlı maddeden uzak tutmak asli görevimizdir” şeklinde konuştu.
 
Sarıyer Belediyesi Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk seminere Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Jandarma Komutanı Fırat Işık, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve İsmail Erdem, meclis üyeleri, İlçe birim müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, çok sayıda eğitimci ve öğrenci katıldı.

Bu haber toplam 5224 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT