Sadi Hoca ile devam edilmelidir

Sadi Hoca ile devam edilmelidir
Emre Güner yazdı...

Zaman o kadar çabuk ve acımasız geçiyor ki daha düne kadar play-off hayalleri kurulan takımdan bugün eser yok. Futbolcuların istikrarsızlıklarını uzun süredir belirtiyorum. Takım üzerinde sürekli değişen bir ambiyans var. Lige zor şartlar altında başlayan Sarıyer inişli çıkışlı grafik çizerek yoluna devam ediyordu. Ancak son dönemde alınan seri mağlubiyetler hiç umulmadık bir yer ile karşı karşıya gelmemizi sağladı. Küme düşme hattındaki B.Şeker Spor müsabakası sonrası bu takım ile arada ki puan farkının 3' e inmesi Sarıyer'i tam manasıyla ateşe düşürdü... Uzun süredir herşey güzel gidiyormuş havası yaratılarak, futbolcular üzerinde ciddi anlamda disiplinsizlik oluşturulduğu kanısındayım. Evet elde ki malzemenin bende farkındayım fakat bulunduğumuz lig te kaliteli futbolcu bazında konuyu ele aldığımız takdirde tüm takımlar birbirinden beter bir görüntü çiziyor. Sarıyer- B.Şeker maçı her ikim takım içinde çok kritik bir maçtı. Misafir ekip ligin ilk yarısında da yenmiş olduğu Sarıyer'i deplasmanda da mağlup ederek kümede kalmak için ciddi anlamda ümitlendi. Bu maça Sarıyer açısından baktığımızda tüm oyuncular birbirlerinden kötüydü fakat takımı bu güne dek hep kurtaran oyuncular olarak göze çarpan 2 oyuncunun durması takımı resmen bitirmiş. 6 haftadır Sinan'ı tanıyamıyorum, performansı müthiş düştü. Efecan da bal yapmayan arı misali sahada final anlamında oldukça etkisiz kalıyor. Etkili olduğu tek pozisyon 16. dakikada vurduğu güzel şut direkten döndü ve hem kendi hemde takımı adına bu pozisyon büyük şanssızlıktı, ama takımın en yetenekli oyuncusu olarak lider pozisyonunda inisiyatif alan Efecan eğer yeteneklerini final pasların da ve vuruşların da sonuçlandıramazsa kariyeri 2. liglerden daha üstlere gitmeyecektir...

B.Şeker'in 35. dakika da bir topu direkten döndü ve bu pozisyonun devamında Ethem mutlak gol pozisyonunda gole izin vermedi. Yine B.Şeker spor'un 42. dakikada ki atağında Ethemden dönen topu B.Şeker sporlu Haluk'un boş kaleye topu dışarı atması 2. yarıda yenen gol öncesi ciddi sinyallerdi fakat bu tablodan ne Sadi hoca nede futbolcular ders çıkaramamış. Sarıyer açısından dikkat ettiğim en ciddi konu ise Sadi hocanın sistem üzerinde devamlı arayışlar içinde olması. Ligin son bölümlerine doğru geliyoruz fakat Sadi hoca hala takımın iskeletiyle ve oyun şablonuyla oynayarak büyük hata yapıyor. Emre Bayraktarbaşının yerine, Ahmet Özsülünün böylesine önemli bir maçta oynaması ne kadar doğruydu? Ayrıca yedek kulübesinde Sarıyer takımının 2 oyuncusunun eksik olması Sarıyer Spor Kulübüne yakışmayan bir görüntüydü. Cezalı ve sakat futbolculardan dolayı bir takım sıkıntılar olmuştur bu gayet doğal ancak alt yapıdan buraya bir, iki oyuncu ilave edilebilirdi. Genç oyunculara şu zamanda şans verilmeyecekse, kimse bana alt yapıya önem veriyoruz masalını anlatmasın. Genel olarak göze çarpan en büyük sorun kulüp ve takım içinde ki disiplinsizliktir. Yönetimin bir an önce inisiyatifi ele alması gerekiyor. Kulüp içinde ki başı boşluk ve sorumluluk almama duygusu bir an önce iyileştirilmelidir. Sarıyer Spor Kulübü eğer bu sezon küme düşerse bunun vebalini ömür boyu taşırlar.

Sportif açıdan ise Sadi hoca ile ilgili görüşüm hiç değişmedi. 2.ligin en iyi hocası Sarıyer'in başında görev yapıyor bunu tartışmam dahi söz konusu değildir. Fakat Sadi hoca da bişeyler eksik gidiyor. Sistem ve oyuncular üzerindeki eksikliklerinin dışında Sadi hocanın takım üzerinde ki ağırlığının kaybolduğunu düşünüyorum. Futbolcuların, Sadi hocaya karşı güven problemi yaşadığını görmemek mümkün değil. Eğer Sadi hoca ligin kalan maçlarında tecrübesini konuşturarak takımın performansını olumlu yönde artıramazsa kariyerinin en kötü sezonunu yaşayabilir fakat Sarıyer Spor Kulübünü kendi ailesi gibi sahiplenen bir Sadi hoca muhakkak bu kötü gidişatı durduracaktır. Yeter ki konsantrasyonun tamamını Sarıyer için kullansın. Öncelikle futbolcularla toplantı yapsın ve sezona yeni başlıyormuş gibi heyecanlı ve istekli bir takım üzerine yoğunlaşsın. Biz artık korkulu rüya görmek istemiyoruz. Sadi hocadan tek bir isteğim var... Hocam! bir an önce futbolcuları topla ve onlarla özel olarak bire bir görüş. Dertlerine ve sıkıntılarına ışık tut... Bir hoca gibi değil eğer bir baba, bir abi şefkatiyle yaklaşırsan inanıyorum ki sahada mücadele eden oyuncuların performansı biraz olsun yükselecektir. Ben şundan eminim ki bu takımı kurtaracak tek isim her şeye rağmen Sadi hocadır, eğer Sadi hoca istifa eder veya gönderilirse bu olay Sarıyer için daha kötü neticeler doğurur. Eğer bir başarısızlık varsa bu kesinlikle kulüp içinde görev yapan herkesin başarısızlığıdır…  Sarıyer, düşeceği yere kadar düştü... Eğer bir alt lige daha düşerse, bu tüm Sarıyer için büyük bir YIKIM olur… Sarıyer, Sadi hoca ile sonuna kadar devam etmelidir. Futbolda başarının en önemli sırrı Teknik Direktör konusunda istikrarlı olmaktan geçer… Sadi hocanın gerçekleştirmiş olduğu, doğrular nasıl varsa, yanlışlar da olacaktır. Fakat unutulmaması gereken önemli bir gerçek var ki Sadi hoca Sarıyer tarihinde görev yapmış hocalar arasında en iyiler arasındadır. İstikrar için Sadi hoca ile devam edilmelidir.

Bu haber toplam 1889 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT