Saç Ekimi Sonrası Nekrozu Nasıl Anlaşılır?

Saç Ekimi Sonrası Nekrozu Nasıl Anlaşılır?
Saç Ekimi Sonrası Nekrozu Nasıl Anlaşılır?

Saç Ekimi Sonrası Nekrozu Nasıl Anlaşılır?

Saç Ekimi sonrası nekrozu, saç ekimi sonrası yaşanabilecek durumlardan bir tanesidir. Bu durumun nedenleri ve nasıl anlaşılacağı hakkında bilgilere sahip olmanız, zamanında müdahale için faydalı olacaktır. Saç Ekimi Doktoru Yetkin Bayer, saç ekimi sonrası nekrozu nasıl anlaşılır sorusuna cevap veriyor.

Saç ekimi dışarıdan basit bir cerrahi müdahale gibi görünse de aslında hayli zor ve karmaşık bir yapıya sahiptir. Operasyon sonrası bazı komplikasyonlar görülebilmektedir. Tıpkı Nekroz sorunsalı gibi. Nekroz, saç ekimi işlemi sonrası en nadir görülen fakat en riskli komplikasyondur. Bu komplikasyonda bir ya da daha fazla hücre geri dönülemez şekilde hasar görmektedir. Kafa derisinde nekroza uğrayan alan, cansız bir dokuya dönüşmektedir.

Nekroz ciddi bir sağlık problemidir. Böyle bir durum ile karşılaşıldığında tedavi süreci hayli zordur. Bu nedenle ekim yapacak uzman baştan iyi seçilmelidir. Eğer hatalı bir tedavi yöntemi uygulanırsa sorun telafisi olmayan sonuçlar doğurabilmektedir.

Saç Derisi Nekrozunun Nedenleri Nelerdir?

Kişinin saç derisine yetersiz kan gitmesi sonucu doku ölümü meydana gelir. Saç ekimi operasyonunda en kötü komplikasyon saç dersi nekrozudur. Nekroz yara izi ve cilt ülseri ile sonuçlanabilir. Saç derisinde nekroz çok yaygın bir sıkıntı değildir. Pek çok etkenden kaynaklanabilmektedir. Bu komplikasyonu yaşamamak için işinde uzman ve deneyimli bir cerrahın yanında saç ekimi işlemi yapmak çok önemlidir.

Kafa derisi nekrozuna, kişide önceden var olan özellikler ve alışkanlıklar sebep olabilir:

Sigara içmek kafa derisi nekrozuna neden olabilmektedir. Bu nedenle doktorunuzun tavsiyesine uyarak, saç ektirmeden önce sigaraya ara vermeniz doğru olacaktır. Aynı zamanda da tedavi sürecinde sigara tüketimine kesinlikle başvurmamalısınız.

Bir kişi şeker hastası ise bu komplikasyon meydana gelebilir. Çünkü şeker hastalarında vücutta beliren yaraların iyileşme süreci, diğer sağlıklı bireylere oranla çok yavaştır. Şeker hastaları ekim işleminden önce mutlaka uzmanları bilgilendirmesi gerekir.

Foto-hasar nedeniyle kollejen ve vaskülatür değiştirir.

Kişi uzun süre kellik problemini yaşıyorsa nekroz meydana gelebilir.

Ayrıca kötü ve hatalı uygulanan cerrahi teknikler de kafa derisi nekrozunun meydana gelmesine neden olabilir:

Saç ekimi işlemi sırasında alıcı kısmın yanlış kullanılması nekroza neden olabilir.

Cerrahi işlem sırasında greftler çok yakın şekilde yerleştirilirse kafa dersi nekrozu meydana gelebilir.

Operasyon sırasında tek seferde çok fazla greft ekilirse sıkıntı oluşabilir. Bu, uzman olmayan kişilerin ekim sırasında en sık yaptığı hatalardan birisi olarak öne çıkmaktadır..

Prosedürde çok fazla epinefrin kullanımı nekroza neden olabilmektedir.

Nekroz Komplikasyonunun Belirtileri

Cilt nekrozu, cildin ölmekte olduğunu ya da öldüğünü ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Bu durum, saç ekim işlemi sonucunda olmaması gereken bir komplikasyondur. Kişinin cildinde derin bir kabuk gibi görünür. Buna ek olarak kişinin başının arkasında ya da saç köklerinin ekildiği yerde görülebilir. Saç ekimi ameliyatından sonraki 2 veya 4 hafta içinde ortaya çıkabilmektedir. Kişi cildi ölmeye ve kararmaya başlamadan önce koyu renkli görünmeye başladığını fark edecektir.

Saç ekimi işlemi yaptıran kişi bu belirtilerden herhangi birini fark ederse, hemen doktoruna haber vermelidir. Doktor nekrozlu bölgeyi çıkaracaktır. İkinci bir saç ekimi ve yağ grefti yapılarak tedavi edilmelidir. Bu prosedürler yapılmazsa o alanda iz kalacak ve saç çıkmayacaktır.

Eski teknik olan FUT yönteminde, donör bölgenin kapatılma sürecinden sonraki günlerde kafa derisi nekrozu hastanın karşısına çıkardı. Şu anda en çok tercih edilen tekniklerden biri olan FUE yönteminde bu sıkıntının görülme ihtimali düşüktür. FUE yönteminde nekroz, greftlerin ekstraksiyonundan ve tedavi edilen bölgedeki greftlerin aşırı ekilmesinden kaynaklanan bir sorundur. Bu yöntemde saç köklerinin(greftler) aşırı alınması yüzeysel kan damarlarına zarar verecektir. Bu durum kan akışını etkileyecektir. Böylece nekroz komplikasyonu meydana gelecektir.

Saç ekimi sonrası nekrozu, tıbbi olarak cevaplanabilecek bir sorudur. Bu sorunun cevabını ararken mutlaka hekimlerden bilgi aldığınızdan emin olmanız gereklidir. Kaldı ki, saç ekimi hakkında tüm öğrenmek istedikleriniz hakkında yegane yetkili merci yine hekimlerdir.

Sağlık kuruluşları be uzman doktorlar, yetkileri çerçevesinde bu sorularınıza cevap verebilirler. Diğer herhangi bir kişi veya kurumdan bu noktada bilgi almamanız son derece önemlidir. Zira yanlış bilgilenmeniz durumunda olağandışı sonuçlarla karşılaşabilmeniz mümkündür.

Dr. Yetkin Bayer’e ulaşmak ve detaylı bilgi almak için https://www.yetkinbayer.com/sac-ekimi-fiyatlari.html bu adrese tıklayabilirsiniz.

 

Bu haber toplam 10615 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT