Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar GÖKREM, saç ekimi konusunda merak edilenleri açıkladı.

Saç ekimi bilgi edinilmesi gereken bir durumdur. Herkesin neden sonuç birlikteliğine dayanmayan gündelik bilgileri vardır. Saç ekimi artık o kadar yaygın yapılmaktadır ki günlük hayatımıza da girmiştir. Bir arkadaşımızın ya da televizyonda gördüğümüz ünlü bir oyuncunun saç ektirmiş olması artık şaşırılacak bir durum olmaktan çıkmıştır. Arkadaş çevresinden, televizyon ve internetten edindiğimiz bilgiler aslında gündelik bilgilerdir. Bu bilgiler kanıta dayalı değildirler. Ama ulaşımı çok kolay olduğu için insanlar bu bilgilere inanma eğilimi gösterirler.

Saç ekimi yaptırmış bir bireyin yaşadıklarını dinlemek bu konuda çok yardımcı olabilir. Ameliyatı kimler nerede yapmıştır, operasyon esnasında ya da sonrasında ağrı olmuş mudur, doktor hastasından nelere dikkat etmesini istemiştir gibi sorular bu şekilde cevaplanmış olur. Bu bilgiler deneyim aktarımı şeklindedir yani ekim yaptıran birey sübjektif yorumlarını arkadaşına aktarabilir.

saç ekimi ankara

Sağlıkla ilgili televizyon reklamları ülkemizde yapılmamaktadır. Fakat yurt dışında serbesttir. Bu reklamlarda bir ürün, kurum, şahıs ya da merkez bir ya da birkaç yönü kullanılarak ön plana çıkarılarak geniş kitlelere tanıtılmakta ve yönlendirme yapılmaktadır. Bu reklamlar ile de saç ekimi konusunda sağlıklı bilgi edinilemeyebilir.

Son günlerde diğer sağlık konularının yanında saç ekimi ile ilgili televizyon programlarını da sıkça görmekteyiz. Bu programlarda da genellikle belli bir firmaya daha önceden belirlenen sorular sorularak cevaplar alınmakta, bazen sanal sorunlar üretilip yine sanal çözümler vaat edilerek bir nevi gizli reklam yapılmaktadır. Dolayısı ile bu programlar da gündelik bilgiler sınıfında değerlendirilebilir.

Aslında saç ekimi konusunda en temel bilgiler tıp kitaplarında bulunmaktadır. Bilimsel bilgiler gündelik bilgilerin aksine objektif, dünya çapında geçerliliği olan, bilime dayalı, sistemli ve geliştirilmeye açık bilgilerdir. Bu yönleri ile gündelik bilgilerden ayrılırlar. Fakat kullanılan teknik terimler nedeni ile sadece sağlık eğitimi almış insanlar tarafından kolayca anlaşılabilirler. Saç ekimini araştıran bir insanın bu bilgilerden sonuç çıkarabilmesi çok ta mümkün görünmemektedir.

Saç dökülmesi sonrası kalıcı tedavi olarak sunulan saç ekimi hakkında en değerli bilgiler sekreter, saç ekim uzmanı ya da pazarlamacısından değil direk operasyonu yapacak olan plastik cerrahtan alınabilir. Bu görüşme esnasında hastanın gerek psikolojisinin gerek genel sağlık durumunun gerek te beklentilerinin saç ekimine uygun olup olmadığı deneyim tecrübe ve bilimsel bilgiler ışığında değerlendirilir ve hastaya en net bilgiler verilmiş olur.

www.ankarainternationalsacekimi.com

serdar-gokrem.jpg

Doç. Dr. Serdar GÖKREM
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Bu haber toplam 6858 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum
Sağlık