Sabri Çelebi AK Parti’den milletvekili adaylığını açıkladı

Sabri Çelebi AK Parti’den milletvekili adaylığını açıkladı
Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Sabri Çelebi, 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.

66b17a5b-e6c1-4e24-b03c-3f0f25742f48.jpeg2454a6d9-255f-4264-a23f-81174fffb2f2.jpeg24a3cc02-ba36-4c4a-9838-e8af1ba78102.jpegOrdu Dernekler Federasyonu Başkanı Sabri Çelebi, 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu kahvaltılı bir basın açıklaması sonrasında gittiği AK Parti İstanbul İl Başkanlığında gerçekleştirdi. Sabri Çelebi’yi başvurusu sırasında Ordulular ve Karadeniz ve Türkiye’nin değişik illerinin STK temsilcileri yalnız bırakmadılar.

Kağıthane Belediyesi Nurtepe Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen kahvaltılı tanıtım toplantısına çok sayıda STK temsilcisi, basın mensubu, sanatçı ve İş İnsanı katıldılar. Kahvaltı programına, KASTOB Başkan Yardımcısı Nevzat Uyar, Amasya Dernekler Federasyonu Başkanı Turan Sayar, Zonguldak Dernekler Federasyonu Başkanı Ziya Öncan, Çanakkale Dernekler Federasyonu Başkanı Yüksel Arslan, Bartın Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Yılmaz, Tekirdağ-Edirne-Kırklareli Dernekler Konfederasyonu Başkanı Adnan Tuncer, Kocaeli Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Erkan Güngör, Darıca Dernekler Federasyonu Başkanı Mevlüt Koca, Gölköy Dernekler Federasyonu Başkanı Necati Özdemir, Aybastı Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Danış, Ünye Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Cengiz Keskin, ORKAÇDER Başkanı Cengiz Aydemir, Ordu Basın Kuruluşları Derneği Başkanı Sefai Uzunyurt ile birlikte STK temsilcileri, meclis üyeleri, iş insanları, basın mensupları ve aileler katıldı. Ordu Dernekler Federasyonu önceki dönem başkanları Av. Ali Çelik ve Celalettin Dervişoğlu da Sabri Çelebi’yi yalnız bırakmadı.

Sabri Çelebi’nin hayatını anlatan slayt ile başlayan program, Sabri Çelebi’nin adaylık açıklaması ile devam etti. Çelebi açıklamasında neden aday olduğunu ve neden AK Parti’de siyaset yapmak istediğini açıkladı. Sabri Çelebi’nin açıklamalı şöyle;

NEDEN SİYASET?

Siyasi partiler ve sivil toplum örgütlenmeleri insana, topluma, ülkeye hizmet etmek için birer araç olarak toplumsal hayatımızda çok önemli yer tutmaktadır. Dolayısıyla her iki kurum etkileşim halinde olmalı ve asıl amaçları olan insana hizmet etmek, topluma fayda sağlamak görevlerini yerine getirmelidir. Bu amaçla da 30 yılı aşkın süredir en küçüğünden en büyüğüne, yerelinden geneline görev yaptığım birçok sivil toplum kuruluşunda üstlendiğim görevler ile yaşadığım mahalleden ilçeye, köyden kente tüm insanımıza hizmet etmeyi hep gaye edindim ve bu gayemi elimden geldiğince gerçekleştirdim. Şimdi ise yine hizmetin bir başka yolu siyaset kurumu vesilesi ile ülkeme ve insanıma hizmet etmeyi hedefliyorum. Toplumla iç içe yıllardır verdiğim hizmet mücadelemi, edindiğim deneyimleri siyasete taşımak istiyorum. Bu güzel ve büyük ülkenin, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olarak üzerime düşen tüm görevlerimi bundan sonra da siyaset yaparak devam ettirmek istiyorum.

NEDEN AK PARTİ?

Ülkemizin son 21 yılına damgasını vurmuş, büyük hizmetler yapmış, yeni çığırlar açmış ve Büyük Türkiye Cumhuriyeti’ni 2. Yüzyılına taşımış AK Parti kadrolarına ve bu yürüyüşün, ilerleyişin, yükselişin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yol arkadaşı olmak, Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında bu kutlu yürüyüşün bir neferi ve hizmetkarı olarak yoluma devam etmek için AK Parti listelerinden başvurumu yaptım.

Ülkemiz son 10 yılında çok büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı. Hemen güneyimizde yaşanan savaş nedeniyle ülkemizde misafir etmek zorunda kaldığımız milyonlarca sığınmacının getirdiği zorluklar, 15 Temmuz hain darbe girişimi, tüm dünyayı kasup kavuran küresel salgın sonucu yaşanan sıkıntılar, kuzeyimizde yaşanan Rusya-Ukrayna savaşı ve son olarak ta asrın felaketi olarak adlandırılan deprem felaketi. Tüm bunlar 10 yıl içinde yaşandı. Bu kadar ağır ve peş peşe gelen zorluklarla mücadele edebilecek ve ayakta kalabilecek çok az ülke vardır dünya üzerinde. Ülkemiz ve milletimiz kenetlenerek bu zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Bu zor günlerde ayakta kalmamızda çok büyük katkıları olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti kadroları ile birlikte mücadele ederek yaralarımızı en kısa zamanda sarmanın bir görev olduğu düşüncesiyle güzel ve aydınlık günlere ulaşacağımıza inancım tamdır. Bu coğrafyada yaşamanın her zaman bedeli olmuştur. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ödenmesi gereken bedeller varsa ödeyerek ve her gün bir önceki günden daha fazla güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. Her zorluktan sonra bir kolaylık vardır inancıyla bu mücadelenin neferi ve bu zorluklardan el birliği ile kenetlenerek çıkan aziz milletimin vekili olmaya talibim.

ORDULULAR İL BİNASININ ÖNÜNÜ DOLDURDU

Daha sonra kalabalık bir topluluk ile AK Parti İstanbul İl Başkanlığına giden Çelebi, İl Başkanlığı önünde basına yaptığı açıklama ile adaylık sürecini başlatarak başvuru için gerekli olan evrakları teslim ederek aday adaylığı başvurusunu tamamladı.

SABRİ ÇELEBİ KİMDİR?

Sabri ÇELEBİ, 1956 yılında Ordu İli Aybastı İlçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Aybastı’da tamamladı. Liseyi İstanbul’da bitirdikten sonra lisans eğitimini AÖF Sosyoloji Bölümünde tamamladı. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde Sivil Toplum Kuruluşları Siyaset İlişkisi tez konulu Yüksek Lisansını yaptı.

İş hayatına İnşaat sektöründe başlayıp uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında Aile şirketinde taşeronluk ve müteahhitlik yaptı.  Halen bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Sabri Çelebi’nin hayatının yarısından fazlası sivil toplum kuruluşlarına adanmıştır. Kendi beldesinin derneği olan Aybastı Pelitözü Derneği Başkanlığı, Aybastılılar Derneği Başkanlığı, Ihlamurkuyu Mah. Birlik Camii Dernek Başkanlığı, Ümraniye Ordulular Derneği Başkanlığı başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun kuruluşunda ve yönetiminde görev aldı. 2009 yılında Kurucusu olduğu Ordu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı oldu. 2014 yılına kadar 2 dönem bu görevi yürüttükten sonra ara verdi. 2018 yılında tekrar ORDEF Genel Başkanlığına seçildi ve 4. dönem başkanı olarak hala görevine devam etmektedir. 2017 yılından bu yana 21 Karadeniz ilinin oluşturduğu Karadeniz Sivil Toplum Konfederasyonu (KASTOB) Başkan Vekilliği görevini yürütmektedir.

Sabri Çelebi, Evli ve 4 çocuk babası, 6 torun dedesidir.

b76fed8d-b01a-4653-9e4f-5881aeafb2f6.jpeg

Bu haber toplam 4124 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT