Rumeli Hisarı Vefa Grubu her an görev başında

Rumeli Hisarı Vefa Grubu her an görev başında
Rumelihisarı Muhtarı Çetin Karayılan, mahallede kurdukları "vefa destek grubu" ile vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayarak takdir topluyorlar.

İstanbul muhtarları içinde başarısı ile ödül alan, hizmetleri ile mahalle halkının da büyük takdirini toplayan Sarıyer Rumelihisarı mahallesi muhtarı Çetin Karayılan, mahallede kurdukları "vefa destek grubu" ile vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayarak takdir topluyorlar.

Rumelihisarı'nda çalışkanlığı ile vatandaşın hep yanında olan muhtar Çetin Karayılan faaliyetleri ile ilgili yaptığı açıklamada; "11 Mart küresel salgının ülkemize sıçraması ile birlikte, Sarıyer Kaymakamlığı'ndan Vefa Destek Grubu kurulacağı haberleri üzerine hızlıca HİSARDER, HİSARKOOP ve RUMELİHİSARI MUHTARLIĞI olarak bir araya gelerek 15 kişilik VEFA DESTEK GRUBUMUZU kurmuş olduk. Bu grubun kurulması için kesinlikle siyasi görüş ve etnik, mezhepsel ayrım gözetmeksizin tüm mahallemizin kapsayalıcığına önem verdik, Mahallemizin bu konuda takdirini kazanmış olduk. Daha sonra bu birlikteliği duyan Boğaziçi Üniversitesi'nden bir grup öğrenci de bize dahil olmak istedi ve memnuniyet ile aramızda katılmalarını sağladık.

vefa-ic1.jpg

İlk etapta 65 yaş ve üzeri büyüklerimizin alışveriş ihtiyaçlarını karşılamakla görev ve hizmete başlamış olduk, Pandemi sürecinin uzun bir süreç olacağı belli olunca mahallemiz ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için envanter çıkararak kolları sıvamış olduk. Mart ayının son haftasında kendi aramızda topladığımız maddi fon ile mahallemize ilk temasımız başlamış oldu. İhtiyaç sahiplerimizin belirlenmesini her gün yaptığımız durum tespiti ve değerlendirme toplantılarında hep birlikte yaparak adaletli bir şekilde davranmayı esas aldık. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde mahallemizdeki 65 yaş ve üzeri büyüklerimiz başta olmak üzere acil ilaç, gazete, alışveriş, ekmek vs. karşılaşmayı hedefledik ve başardık, Salgın sürecinin ilk başından itibaren tüm genelge, uygulama ve düzenlemeler mahallemizin whatsApp grubunda an itibariyle yayınlamış olduk, Mahallemizdeki vaka sayısı - pandemi süreci boyunca 3 kişi - konusunda ad soyad ve adresleri bu grubta paylaşılarak mahallemize tedbir bakımından bilgi sağladık. Mahallemizde bu koşuşturma süreci sonrasında başta Sarıyer Belediyemiz, İBB, AK Parti ve CHP İlçe Başkanlıkları tarafından gelen erzak yardımları ile mahallemizdeki yardım işleri maksimum düzeye çıkmıştır" dedi.

vefa-ic2.jpg

Bu haber toplam 17826 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT