Rant kulesinde kanlı protesto

Rant kulesinde kanlı protesto
Büyükşehir’de CHP ve AK Parti’nin ittifakıyla yasal hale getirilen Soma Holding'e ait Spine Towers'da yapılan kutlamalar tepki çekti.

CHP ve AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden el ele vererek oybirliği ile yasal hale getirdikleri Soma Holding’e ait Spine Towers’da yapılan kutlamalar tepki topladı.

 
İstanbul Kent Savunması ve İş Cinayetlerini Durduralım Platformu, 301 madencinin ölümüne neden olan Soma Holding’in Maslak’ta inşa ettiği Spine Towers’ın açılışı için verilen kokteyli protesto etti. 301 işçinin kanıyla yükselen gökdelenin bir de açılışını yapan Soma Holding’e seslenen yaşam savunucuları Soma’nın hesabını sorana kadar bu binada kimsenin rahat oturmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Binanın önüne konulan bariyerlerin önüne kömürleri serpip üzerine kırmızı boya döken platform üyeleri sloganlarla binaya izin verenleri de protesto etti.
 
İstanbul Kent Savunması ve İş Cinayetlerini Durduralım Platformu üyeleri, Soma Holding’in inşa ettiği Spine Towers önüne kömür ve kırmızı boya döktü. İKS ve Platform üyeleri adına açıklamayı Ersin Kiriş okudu.
 
Soma’da ölen yüzlerce maden işçisini göz göre göre ölüme yollayan Soma Holding’in hiçbir şey olmamış gibi inşa ettirdiği gökdeleni açmasını kabul etmeyeceklerini belirten Kiriş “Bu yüzsüzlüğü, vizdansızlığı, gözü dönmüşlüğü kabul etmiyoruz. Soma madenlerini hizmet alım sözleşmeleriyle taşeron şirketlere yağmalatan; ilkel çalışma koşullarıyla çıkartılan kömürü seçim yardımı diye dağıtan; katliam başından beri şirketi korumaya çalışan; gerçekleri her türlü şiddet ve yalanla örtbas eden; başta maden ocakları olmak üzere her yerde taşeron ve güvencesiz çalışma ilişkilerini yaygınlaştıran; ülkenin tüm doğal kaynaklarını yağma alanı haline getirenlerden ve katil şirketlerinden hesap soracağız” diye konuştu.
 
Kiriş, 301 maden işçisinin önce emeğini sonrada canını çalan Soma Holding’in peşini bırakmayacaklarını da açıkladı. Eylem sırasında etkinlik için Spine Tower’a gelen davetlilerden bazıları eyleme destek vererek açılışa katılmadan geri döndü.

Bu haber toplam 2983 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT