Provokasyonun arkasında kimin olduğunu biliyoruz

Provokasyonun arkasında kimin olduğunu biliyoruz
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir İstinye’deki provokasyonla ilgili basın açıklaması yaptı.
Özdemir; “Sarıyer Belediyesi’nin bu yıl alanı kullanamamasının hazımsızlığı var. Yaşanılan olay ise bu etkinliği gölgelemek için yapılmış bir provokasyondur. Perde arkasında kimlerin olduğunu, o kişileri kimlerin gönderdiğini çok iyi biliyoruz” dedi.  
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir geçtiğimiz akşam İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İstinye’deki Ramazan etkinliklerini gölgelemek isteyen bir grubun çıkarttığı olayla ilgili iftar sonrası basın toplantısı düzenledi.
 
Bizim arzumuz Sarıyer hep huzurlu kalsın 
Çıkan olayla ilgili farklı dedikoduların çıkmaması için açıklama yapma gereği duyduklarını belirten Başkan Özdemir açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sarıyer, Boğaz'ın incisi ve aynı zamanda huzurun mekânı. Şimdiye kadar emniyet kayıtlarında olayların en az olduğu ilçemiz. Arzu ediyoruz ki hep böyle kalsın. Sadece AK Parti olarak değil, siyaset yapan bütün kurumların buna azami derecede dikkat etmesi gerekmekte. Biz zaten bunun tamamıyla bu şekilde olması adına hizmet veriyoruz.”

Büyükşehir’in etkinlikleri birilerini rahatsız etti
Burası İstinye Tersane olarak geçiyor. Burası Kıyı Emniyeti'ne tahsis edilmiş, Milli Emlak'a ait bir arazi. 4 yıldır Sarıyer Belediyesi bu alanı kullanıyordu. Ancak bu sene İstanbul Büyükşehir Belediyesi buradaki bütün izinleri alarak etkinlik yapma kararı aldı. Tabi bu birilerini de rahatsız etti. Dört yıldır burada hizmet veren Sarıyer Belediyesi maalesef burada ramazan etkinliği yapamamasının sıkıntısını gerek Meclis'te, gerek farklı ortamlarda, gerekse basında bu değişik şekillerde dile getirmiştir.

akpartbi_basinic1.jpg

Amaçları ortamı gerip huzuru kaçırmak
Son meclis toplantısında bazı derneklerin meclis üyelerimize karşı söyledikleri sözler kayıt altında var. Bir provokasyon söz konusuydu. Burada huzurlu bir ortamın kaçırılması, buraya gelen insanların sıkıntıya sokulmasıyla ilgili bir şeyler tezgâhlandığını seziyorduk ve bu konuda emniyetimizi de uyardık. Tamamen bir yönlendirme, burada yapılan etkinliği gölgelemek, itibarsızlaştırma çalışması. Bir hafta, 10 gündür bu olayı değişik defalarda gördük. Dediğimiz gibi burada tamamen Belediye'nin bu ortamı bu sene kullanamamış olmasının verdiği sıkıntıyı bazı yerlerde; dernekler ya da İstinye'deki bazı sokak takımı üzerinden huzuru kaçırmak için yapmış olduğu bir şey olarak düşünüyoruz. 15 yaşında gençler, tabi ki onlar bizim gençlerimiz, halkı bizim halkımız ama biz perde arkasında kimlerin olduğunu, kimlerin gönderdiğini çok iyi biliyoruz. Yoksa bizim gençlerle herhangi bir işimiz, bir sıkıntımız yok. Burada dediğimiz gibi bir hazımsızlık söz konusu. 

Etkinlikler tüm güzelliği ile devam edecek
Bu olayın AK Parti teşkilatını daha da birleştirildiğini söyleyen Özdemir, “Nasıl Türkiye gündeminde Türkiye'yi kaosa sürükleme senaryoları, halkı bütünleştirmiş bir araya getirmişse, birlikte bir duruş sergilenmişse burada da aynı duruş ilçe başkanlığımızın bütün birimlerinde, mahalle başkanlarından sandık başkanlarına kadar bütün teşkilatta aynı duruş gösterilecektir. Biz çalışmalarımıza ara vermeden hiç bir şey olmamış gibi kaldığımız yerden devam ediyoruz. Programlar aksamadan, hizmet burada en iyi şekilde verilecek, bugün burada 1500 vatandaşımız iftar yaptı ve her geçen gün bu imkânlar artıyor. Burada ramazan ruhuna uygun, güzel hizmetler verilsin, insanlarımız iftarını burada açsın, yorgunluğunu burada atsın, burada eğlensin derdimiz bu. Gayemiz hizmet, bunu da kimsenin engellemesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.
 
Bir gazete arkadaşlarımızı hedef gösterdi
Sarıyer'de CHP ve Belediyenin yayın organı gibi çalışan bir yerel basının AK Parti'yi, AK Parti camiasını da hedef alan özellikle bizim camiamızdan bazı isimleri hedef göstermesi, provokasyona yönlendirmesi de gözlerimizden kaçmadı. Bu konuda da İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı olarak bununla ilgili tahkikatı da başlatacağız. Hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak. Herkes lafının nereye gittiğinin hesabını verecek. Yok, işletme şuna verilmiş, yok işletme buna verilmiş. Bunlar altı boş laflar. Burada dört yıldır Sarıyer Belediyesi hangi firmayla hizmet verdiyse yine aynı firmayla hizmet veriliyor. Aralarındaki husumet dört yıldır yoktu da şimdi mi ortaya çıktı? Biz arkadaki oyunu, kuklayı değil kuklacıyı görüyoruz. Tamamen buradaki huzuru kaçırmak için organize edilmiş bir çalışma. Ama buna hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bunu bütün kamuoyu ile paylaşıyoruz, Sarıyer halkı ile paylaşıyoruz, burada güzellikler olacak ve güzelliklerle anılmaya devam edecek. Sarıyer'in huzurunu kimse kaçıramayacak, bunun teminatı biziz.“

Bir dernek İBB personelini tehdit etmiştir
Burada hizmet veren birçok dernek var ama özellikle bir dernek burayı babasının malı gibi parsellemeye sahiplenmeye çalışmış ve fütursuzca konuşmalarıyla buradaki İBB personelini tehdit etmiştir. Buranın mülkü ne benim, ne Büyükşehir Belediyesi'nin ne Sarıyer Belediyesi'nin değil. Bu mülk Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün malıdır. Burada kendini bilmez bir grup burayı kendince sahiplenmiş. "Burası bizimdir, hiç kimseyi sokmayız, siz kim oluyorsunuz" tarzında söylemleriyle gerek bürokratlarımızı, gerek çalışanları tehdit etmişlerdir. Bunların tamamı da yargıya bunun hesabını vereceklerdir.
 
Çok sayıda AK Partilinin katıldığı basın toplantısına, İl Başkan Yardımcısı Engin Güvenç, olayda hafif bir şekilde yaralanan İlçe Başkan Yardımcısı Salih Güzel, İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan, Meclis Üyeleri Hüseyin Coşgun, İsmail Bülbül, Mehmet Çakır, Ali Düşmez, Ahmet Kuzpınar, Cemil Özbalta ve eski Belediye Başkan Yardımcısı Şems Çakıroğlu katıldı. Etkinlik alanına daha sonra 2009 Belediye Başkan Adayı Mehmet Akif Şişmanoğlu da geldi.

Bu haber toplam 6620 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum