Poligon'da sessiz sedasız kentsel dönüşüm sürprizi

Poligon'da sessiz sedasız kentsel dönüşüm sürprizi
Poligon Mahallesi’nde kentsel dönüşüm sürprizi. Müteahhit firma mahalleli ile yüzde 60 oranında anlaştığını söyledi.

Ege Yapı Group'un patronu İnanç Kabadayı, Haber Türk Gazetesi’ne yapığı açıklamada; Sarıyer ve Ataşehir’de toplam 2 bin konutluk da kentsel dönüşüm yapacaklarını ve halk sahipleri ile yüzde 60 oranında anlaştıklarını söyledi.

 
Sarıyer'de 60 dönüm, Ataşehir'de ise 80 dönüm üzerinde yaklaşık 2 bin konutu hayata geçirecek kentsel dönüşüm projesi çalışmalarında sona geldiklerini belirten Karadayı, adı geçen bölgelerde hak sahipleri ile anlaşmaya yönelik irtibat ofisleri açtıklarını söyledi. Kabadayı, "Sarıyer ve Ataşehir bölgelerinde hak sahipleri ile anlaşmalarımız yüzde 60'lar seviyesine ulaştı. Hazırlıklarımızı tamamlayıp gelecek yıl projelerimize başlayacağız" dedi.
 
Sarıyer Manşet’in yaptığı araştırmada Karadayı’nın adını vermediği yer Poligon Mahallesi çıktı. Poligon Mahallesi 380 ada 29 parseldeki 54 bin metrekarelik alanda 122 hisse bulunuyor. 18 bin metrekarelik alanın ise vakıf arazisi olduğu belirtiliyor. Sarıyer Manşet‘in görüştüğü bazı hak sahipleri olayı doğrulayarak, “Mahallemizdeki az sayıda arkadaşımız noter olmadan firma ile sözleşme yapmışlar. Bizi de sıkıştırıyorlar. Ama bize verilen değerin az olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden anlaşmak istemiyoruz. Yaptığımız araştırmalara göre firma değerinin baya altında bize teklif sunuluyor” diye konuştular.
 

Poligon Mahallesi’nde sessiz sedasız bitirilmeye çalışılan kentsel dönüşümde vatandaşlardan neler gizleniyor?

İstanbul’un en değerli arazisi sayılan yerde vatandaşlar hangi yollarla ikna ediliyor? 

Gecekondu bölgelerini yakından ilgilendiren geniş haberimizi çok yakında okuyabilirsiniz. 

Bu haber toplam 25255 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
19 Yorum