Pişik Kremi Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Pişik Kremi Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Vücutları en ufak etkilere dahi reaksiyon verebilen bebekler için seçilecek ürünlere dikkat edilmelidir. Bebeklerde meydana gelebilecek pişik gibi sorunlarda ise pişik kremi gibi özel ürünler tercih edilebilir. Bebeğin bez kalitesi, yapısı, alt değiştirme sıklığı ve kullanılan diğer temizlik ürünleri pişik oluşumunda etkili olabilir.

Bebeklerde pişik çok büyük bir sorun olmamasına rağmen bebeğinizi rahatsız edebilir. Pişiğin bir an önce tedavisinin desteklenmesi önemlidir. Bu tür durumlarda pişik tedavisinde kullanabileceğiniz kremlerde nemlendirici etkisi olmalıdır.

Pişik ile mücadele söz konusu olduğu zaman en büyük yardımcınız olabilecek pişik kremleri etki alanı ve içeriğine göre birbirinden farklı şekillerde ortaya çıkar. Bebeğin cildinde ara tabaka oluşturabilecek kremler tercih edilmelidir. Cildin amonyak ile temasını engelleyen savunma kremlerinin yanı sıra kortizon içerikli, cildin tepkisine göre seçilebilecek ürünler öne çıkar.

Pişik Kremi Seçiminin Püf Noktaları

Bebeklerde pişikte görülen mantarı tedavi edebilecek pişik tedavi kremleri de vardır. Doktor tavsiyeleri dışında kortizon içerikli kremleri kullanmamanız tavsiye edilir. Tüm bunlarla birlikte tedavi edici ve önleyici karma pişik kremleri de bulunabilir. Bu tarz kremlerin içerisindeki çinko ve lanolin pişiğe karşı uzun süreli koruma verebilmek için destekleyicidir. Pişik tedavisini kremler içerisinde yer alabilecek bitki özleriyle karşılayabilirsiniz. Pişik kremlerinin içerikleri birbirinden farklı olabileceği için istek ve ihtiyaçlarınıza uygun ürünleri bulabilmek adına ürün satın alırken içeriğine dikkatli bir şekilde bakmalısınız.

Bazı özel pişik kremleri içerisinde çeşitli mineraller yer alır. Böylelikle pişikle mücadele ederken avantaj elde edebilmeniz mümkün hale gelir. Pişik kremi seçeceğiniz zamanlarda bebeğinizin cildine kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz alternatifleri değerlendirmelisiniz. Gerektiği zamanlarda kolay bir biçimde temizleyebileceğiniz dermatolojik olarak test edilmiş ürünler önceliğiniz olmalıdır.

Pişik kremi seçimindeki bir diğer önemli ayrıntı ise marka güvencesidir. Bilinirliği yüksek olan güvenilir markaları tercih etmeniz sizler için daha avantajlı olacaktır. Böylelikle sahip olduğunuz ürünleri gönül rahatlığı ile bebeğiniz için kullanabilmeniz mümkün hale gelir. Pişik kremi için dilerseniz Mustela’da yer alan seçeneklere de göz atabilirsiniz.

Bu haber toplam 1310 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık