Penis protezi ile özgüven tazeleyin

Penis protezi ile özgüven tazeleyin

Sertleşme sorununun sebepleri

Sertleşme sorunu, dünyada her etnik kökenden insanda, her yaşta görülebilen bir fonksiyon bozukluğudur. İlerleyen yaşlarda sıklığı artar. Kırk yaş üstünde görülme sıklığı yüzde elli civarındadır. Dolaşım sistemi hastalıkları (kalp damar hastalıkları), diyabet (şeker hastalığı), bazı nörolojik hastalıklar, iyi huylu prostat büyümesi gibi patolojik durumlar hastalığı tetikler. Sigara, alkol, keyif verici madde kullanımı, yüksek kahve ya da çay tüketimi ve obezite risk faktörleri arasındadır. Stres, depresyon ve anksiyete gibi psikolojik durumlar da sıklıkla sertleşme sorunu yaşanmasına sebep olabilmektedir. Sebeplerine bağlı olarak tedavi seçenekleri de değişmektedir. Hastanın genel sağlık durumunun diğer tedavilere uygun olmadığı tüm durumlarda, yanıt alınamayan ilaç tedavileri sonrasında ve ileri derecedeki sertleşme sorunlarında kalıcı çözüm için uzun yıllardır penis protezi kullanılmaktadır.

Penis protezi tipleri

Bükülebilir (yarı sert) ve şişirilebilir (pompalı) olmak üzere iki tip penis protezi bulunmaktadır. Bükülebilir protezler cinsel aktivite sırasında uygun şekilde getirilirler. Bu protezlerin kullanımında penis daima yarı serttir. İlişki öncesi ve sonrası uygun şekle bükülür. Günlük hayatta katlı olsa da gizlemesi zordur. Komplike durumlarda bu tip protez kullanımı tavsiye edilmektedir. Şişirilebilir protezler ise ilişki öncesinde testise yerleştirilmiş pompa ile şişirilirler. İki ve üç parçalı olan, penisin sertleşme odacıklarına yerleştirilen silindirlere, normalde pompanın içinde yer alan sıvının dolmasıyla ereksiyon gerçekleşir. Bu tip protezler daha doğal bir sonuç vermektedirler.

Ameliyat sonrası yeni bir hayat

Şişirilebilir tipler için 1,5 saat, bükülebilir tipler için yaklaşık 45 dakika süren penis protezi ameliyatları sonrası 1-2 gün hastanede yatılabilir. Hekim tarafından yapılacak değerlendirme esas olmakla birlikte, 6 hafta kadar cinsel ilişki önerilmemektedir. Ancak bu süre bazı cinsel pozisyonlar için uzayabilmektedir. Penis protezleri idrar yapmayı ve boşalmayı engellememektedir. Boşalma sonrası penis kendiliğinden ereksiyon kaybetmediği için erken boşalma soru olanlarda partner memnuniyeti de sağlanmaktadır. Partnere söylenmediği takdirde protezin fark edilme ihtimali yoktur. Normalde penis boyutunda artış gözlenmez. Ancak enine ve boyuna uzayan tipte protezler, penis boyutunda artış sağlayabilmektedirler. Ameliyat sonrası cinsel hazda bir azalma olmayacağı gibi, penisinin sertleşebildiğini görmek psikolojik olarak kişide libidoyu arttırmaktadır.

Penis Protezi Hakkında Detaylı Bilgi İçin: https://www.muradceltik.com/penis-protezi-ameliyati/

Bu haber toplam 3712 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık