Park Tarabya Anaokulu Finlandiya'da ilk üç'te!

Park Tarabya Anaokulu Finlandiya'da ilk üç'te!
Park Tarabya, Satulavia Kindergarten ile yaptığı eğitim uygulaması işbirliği ile 36 ülkeden gönderilen 800 proje arasında, “En İyi Eğitim Uygulamaları” kategorisinde ilk üç arasına girdi.

Bu projede her iki ülke çocukları bir yıl boyunca, ölçtüler, gözlemlediler, doğa gezileri yaptılar, deneyimlediler, hayal ettiler, doğadan ilham alarak fikir ürettiler ve bilimi kullanarak doğal yaşamı araştırdılar. Dünyanın iki ucundaki bu çocuklar her hafta deneyimlerini videoya çekerek paylaştılar ve bağlantıda kaldılar.

Luma Centre Finland-Helsinki University işbirliği ile düzenlenen “StarT Uluslararası Eğitim Projeleri ve En İyi Eğitim Uygulamaları” Yarışmasında, Park Tarabya Anaokulu olarak Uluslararası Bilim ve Doğa Eğitimi Koordinatörü Nilgün Erentay liderliğinde, Finlandiya-Kindergarten Satulaiva ile ortak eğitim uygulaması gerçekleştirerek işbirliği yaptıkları proje, “En İyi Eğitim Uygulamaları” kategorisinde 36 ülke arasında ilk üç’e girdi.

parktarabya2.jpg

Uluslararası Bilim ve Doğa Eğitimi Koordinatörü Nilgün Erentay 23 Mayıs 2017 tarihinde davet edildiği Helsinki Üniversitesi’nde gerçekleşen Gala’da, Finlandiya Eğitim Bakanı Sanni Grahn-Laasonen’in elinden aldı. Finlandiya'daki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği de, Gala'ya katıldı.

Başta Nilgün Erentay olmak üzere, projede katkısı olan tüm öğretmenler ve öğrenciler büyük bir başarıya imza attı.

Bu haber toplam 5660 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT