Panik Atak Ve Tedavisi

Panik Atak Ve Tedavisi

Panik Atak Nedir?

Panik atak, endişe ve kaygı gibi durumlarda aniden meydana gelen nöbettir. Bu nöbet aniden meydana gelir ve çok hızlı bir şekilde doruk noktaya yükselir. Daha sonra yavaş yavaş yok olur. O anda yani o panik durumda çok fazla duygu değişimi yaşanır. Kişi o dakikalarda akla gelebilecek tüm duyguları hisleri aynı anda hisseder. Panik atak, her an herkesin karşılaşabileceği bir durumdur. Panik atak rahatsızlığı olan kişiler için çok can sıkıcı bir hal almaya başalar, hayat kalitesini zamanla düşürmeye başlar. Bu rahatsızlığı olan kişiler gündelik hayatta tek başına kalmaktan ciddi anlamda korkarlar. Her an atak olur korkusuyla günlük işlerini aksatma gibi durumlarda olabilmektedir. Panik atak tedavisi zor olamasa da tamamen kişiye bağlı bir durumdur.

Panik atak belirtileri

Panik atak ilk önce nefes almada düzensizlik, kalp sıkışması, terleme, karın ağrısı ve baş dönmesi gibi belirtiler ile fark edilir. Peki, panik atak belirtileri sonrasında kişide nasıl durumlar yaşanır? Panik atak nöbeti aniden başlar ve çok hızlı bir şekilde belirti göstermeye başlar. 10 veya daha kısa bir sürede en üst seviyeye ulaşır. Atak süresi genellikle 15 veya 20 dakika sürer. Atak sadece uyanık iken görülen bir durum değildir. Uykuda da aniden görülebilir. Atak yüzünden kişiler her zaman hayati olarak tehlikede olduklarını kalp krizi geçireceklerini düşünürler.

Panik Atak Neden Görülür?

En başta düzensiz beslenme vücudun zayıf düşmesi sonucunda değişen kan şekeri düzeyi ve olur olmadık zamanlarda hızlı ve düzensiz nefes almalar atağı tetikler. Alkol ve sigara kullanımı. Yoğun stres yaşantı şeklide panik atağı tetiklemektedir.

Panik Atak Tedavisi

Panik atak düzenli bir tedavi ile ortadan kalkacak türeden bir rahatsızlıktır. Çoğu kişinin bu rahatsızlıkla uzun süre yaşamasına rağmen kurtulamam sebebi başvurulan acil servislerde her zaman bir şeylerinin olmadığı söylenmesidir. Bazen beyin hormonlarından dolayı eğer meydana geliyorsa ilaç gereke bildiği gibi bazı durumlarda da ilaç gerek duyulmadan tamamen terapi yöntemi ile hastalık tedavi edilir. Rahatsızlığı ile ilgili yardım arayanlar internet üzerinde sitesi bulunan çoğu doktoru rahatlıkla bulabilirler. Panikataktedavisi.co bu sitelerden bir tanesidir. Bu site üzerinden uzman doktor ile hemen görüşme ayarlayabilir ve orada vermiş olduğu bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Bu haber toplam 4924 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık