Palamut en güzel nasıl yapılır?

Palamut en güzel nasıl yapılır?
Bu sene palamut bolluğu yaşanıyor. Biz de "palamut balığı en güzel nasıl pişirilir" sorusunun cevabını aradık.

Palamut Balığı’nın bugünlerde fazla olması hem balıkçıların hem de fiyatı bakımından vatandaşın yüzünü güldürüyor. Peki; her sokak başında tanesi 5 TL’den satılan palamut balığı en güzel nasıl pişirilir?

Palamut balığı ilk çıktığında genellikle yağsız olur ve daha çok tavası tercih edilir. Fakat palamut büyüdükçe yağlanır ve bu durumda ızgarası daha lezzetli olur.

Palamut Tava tarifi

Palamut tava yaparken öncelikle püf noktalarını bilmekte fayda var. Örneğin tavadaki yağ kızgın olmalı bunu biraz un atarak anlayabiliriz. Kontrol etmek için yağın içine attığınız un eğer köpürüyorsa yağınız kızmış demektir. Temizlenmiş ve dilimlenmiş olan palamudu una bulayıp kızgın yağda kızartın. Fazla yavan ve kuru olmamamsı için çok fazla kabartmamakta fayda var.

firinda-palamut.jpg

Fırında palamut tarifi

Palamut balığını en lezzetli şekilde tüketmenin bir yolu da fırında yapmaktır. Temizleyip dilimlediğiniz balıkları güzel bir şekilde üzerinde su kalmayacak şekilde kurulayın. Daha sonra soğan, limon, zeytinyağı ve pul biberin olduğu karışımın içinde 30 dakika bekletin. Arada karıştırın. Daha sonra düzenli bir şekilde tepsiye dizin ve dilimlemiş olduğunuz domatesleri yerleştirin. Güzel bir tat vermesi için defneyaprağı ve maydanoz da koyabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Nar gibi kızarmış balığınızı roka veya salata ile servis edin.

Çinekop en güzel nasıl pişirilir?

Bu haber toplam 181307 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
10 Yorum