Özsoy, AK Parti’yle yakın temasta

Özsoy, AK Parti’yle yakın temasta
Önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti’den adaylığı konuşulan eski Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy’un son dönemde AK Parti ile olan temasları gözlerden kaçmıyor.

2014 yerel seçimleri yaklaşırken kulisler gittikçe hareketleniyor. Özellikle Sarıyer’i CHP’den almak isteyen AK Parti’den adaylık düşünen isimler bir hayli fazla. Bunlardan birisi de eski Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy. Özsoy’un adaylığı yaklaşık iki yıldır hem parti içerisinde hem de Sarıyer siyasetinde sıkça konuşuluyor. Şansı ne olur bilinmez ancak gerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la olan samimiyeti, gerekse son zamanlarda AK Parti İlçe Teşkilatıyla sık sık poz vermesi bu noktadaki isteğini ortaya koyuyor.



Açılışa beraber geldiler
2009’da MHP’den aday olan ve 26 bin oy alan Özsoy, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Sarıyer Manşet Gazetesi’ne verdiği röportajda AK Parti’yi desteklediğini açıklamıştı. İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın Uskumruköy’deki spor tesislerinin açılışında “Gönüllerin unutamadığı başkan” diyerek sarıldığı Özsoy’un bazı açılışlara AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’le birlikte katılması da dikkat çekiyor. Hafta sonu Sarıyer Market’in Zekeriyaköy’deki şubesinin açılışına Özdemir’le beraber gelen Özsoy, açılıştan sonra AK Parti ilçe yöneticileriyle birlikte çay içip sohbet etti. Marketin açılışından beraber ayrılan Özsoy’la Özdemir çıkışta yine adaylığı konuşulan Şems Çakıroğlu ile karşılaştılar.

AK Parti’den adaylığı için “Neden olmasın” demişti
Özsoy, 12 Haziran genel seçimleri öncesinde Sarıyer Manşet’in "AK Parti’den belediye başkan aday olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna, “Tabi ki, neden olmasın. Amacım benim Sarıyer’e ve bölgeme hizmet etmek. 30 yıllık siyasi hayatımda bilgi ve birikimim oldu, bunu da başkanlık yaptığım dönemde halkıma kanıtlamış olduğumu zannediyorum. O nedenle de burada bir siyasi parti ayrımı değil, önce bir hizmete bakmak lazım. Sarıyer’imiz bence Türkiye’nin İstanbul’un en nadide köşelerinden bir yer. Böyle bir görev gelirse herhalde oturur karşılıklı bir görüşmeyle bir çıkış noktası buluruz diye düşünüyorum. Böyle bir görevi kabul etmemek bize yakışmaz, hizmetten kaçmak olur. Şuan siyasetten uzağım ama gün gelir ne olur onu zaman gösterecek. Kadir Bey’i hizmetlerinden dolayı çok destekliyorum. İstanbul’da dolaşan insanlar yapılanları açıkça görüyor. Birlikte olursak hizmet yapanın yanında, bizim de bir katkımız olursa ne mutlu bize” diyerek cevap vermişti.


Bu haber toplam 1651 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
28 Yorum