Özlem Genç yazdı: Başkanın adamları

Özlem Genç yazdı: Başkanın adamları
Özlem Genç yazdı...

            Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde uzak diyarlarda Patagonya diye bir ülke varmış. Bu ülkenin de Belediye diye bir ili varmış. Bu belediyenin birde Şükürsüz diye bir başkanı varmış.

            Bir başkan kadrosu ile beraber kazanır ya da kaybeder.

            Şükürsüz İhtiyar’da kadrosu ile beraber kaybedecek.

            Kampanyasını el ele tutuşmak üzerine kurarken iktidarda geçen 5 yılda kimsenin elini tutmadığını insanlar fark etmiyor sanıyor. Tuttuğu ellerin temiz olanlarını bıraktığını kimse bilmiyor sanıyor.

            Kadrosunda kimler mi varmış?

Siyasi danışmanı Rızasız: Meclis üyesi olamaz. Çünkü şükürsüz seçim kazanamaz.

            İş güç sahibi lokantacılar kıralı, fakat belediyedeki görevlerinden istifa ederken bir daha Şükürsüz ile bir araya gelen………. Diye küfürlü bir söylemi olduğu herkes tarafından biliniyor. Lakin nasıl oldu da can ciğer kuzu sarması iken birden bire araları açıldı. Sonra nasıl oldu yine can ciğer oldular ve artık biri birlerinin ayrılmaz parçaları haline geldiler. Ayrılırlarken neden ayrıldılar?

Asıl merak edilen aralarındaki tutkal ne?

Yanında Şükürsüz bey olmadan Büyükdere’ye girip yıkanamaz mı?

Yine siyasi danışmanı zübük bakan: meclis üyesi. Büyükşehir meclis üyesi olamaz.

            İş güç sahibi bir mimar müteahhit. Fakat  Şükürsüz beyle arası iyi olduğu günden beri sanki cemaat eli değmiş gibi işleri tavan yaptı. Aşk ’ın yerine talip olduğu konuşuluyor. Büyükşehirde gurubuna baş olmak istiyor. İşi çok zor diyeceğim lakin şu ismi yokmu, insan ismine bu kadar layık olur. Amacına ulaşmak için her kılığa girebilir. Patagonya’nın yetiştirdiği ender zübüklerdendir.

Yine siyasi danışmanı mor çarşaf yağcı. Meclis üyesi.

            Daha önceleri başkanın adamlarından Aşk’ı diline dolamıştı. Mor çarşaflara yatırıp kaldırıyor fanteziler kuruyor ve Sarıyerlilere fanteziler kurduruyordu başarılı bir gazetecidir. O kadar güzel fantazileri vardı ki Aşk’la ilgili bütün patagonya merakla beklerdi bir sonra ki macerayı. Nikon dan patlayan flaşlar Aşk’ ın gözünde ışıklar saçardı ve nikon mor çarşaf yağcının boynunda asılı kaldı. Bu nikon büyülüydü bir kişi boynuna asmaya görsün Aşk’ın kölesi olurdu, ne söylenirse yapar hale gelirdi.

            Başkanın teknik elemanı Aşk.

            Patagonya nın en büyük büyücüsü. Hani akılı kadınlardan erkekler korkarya işte size örneği. Etrafında hemen büyülü bir alan oluşturur. İnsanları etkisi altına alırdı. Etkisi altına girmeyen erkeklerin vay haline öyle bir hışmı vardır ki, ceaatinden gelen ocak söndürme bedduasıyla adamın ocağını söndürür Alim Allah. Maazallah.

Başkanın adamlarından has odacı ver coşkuyu.

            İşsiz güçsüz. 5 senedir evine nereden ekmek götürdüğü merak konusu.

Gece gündüz belediye ilinin işleri ile ilgilenir. Patagonya nın iki büyük sırrı var biri asgari ücretle insanlar nasıl yaşıyor. Diğeri de Ver Coşkuyu neyle geçiniyor.

Yakın zamanda diğer kadroları ve bu kadroların maceralarını ince işçilikli itinalı işlerini anlatacağız. Hadi hayırlısı

ÖZLEM GENÇ

Bu haber toplam 6534 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT