Özel haberimiz Türkiye'nin gündemine oturdu

Özel haberimiz Türkiye'nin gündemine oturdu
İlk kez Sarıyer Manşet’in özel haber olarak duyurduğu, “Ali Ağaoğlu’nun helikopteriyle siteyi basıp yöneticileri darp ettiği” haberi Türkiye’nin gündemine oturdu.
Hürriyet, Sabah, Haberturk, Sözcü gibi Türkiye’nin en büyük gazeteleri haberimizden sonra konuyu gündeme taşıdı. Haber ajansları bile detaylı bilgileri yine Sarıyer Manşet Gazetesi’nin haber merkezinden aldı. Haberimizden sonra baskın anının video görüntüleri internete düştü. Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu açıklama yaptı.
 
Ağaoğlu; “S.. git dedim”
İddialarla ilgili konuşan Ali Ağaoğlu, “Ben tüm sitelerimi gezip bilgi alırım. My World Europe’yi de gezdiğim doğru. Gezi sırasında biri site ile ilgili asılsız iddialarda bulunup saçmaladı. Bende s.. git dedim. Ama şiddet iddiaları yalan” dedi. Projesine helikopter ile gittiğini doğrulayan Ali Ağaoğlu, İstanbul içindeki ulaşımda helikopteri tercih ettiğini dile getirdi.
 
BASKIN ANININ GİZLİ KAYDI İNTERNETE DÜŞTÜ
Olay anında çekilen video internet düştü. Baskın anında çekilen gizli kamera kaydında, Ali Ağaoğlu ağza alınmayacak küfürler ediyor ve “Sitenin huzurunu bozdurmam. Beğenmeyen alsın parasını s.. gitsin” diyor. Baskında yaralandığı öne sürülen isimler, Ali Ağaoğlu ve adamları hakkında şikayetçi oldu. Site sakinlerinin kurduğu derneğe korumalarıyla giden Ağaoğlu, ''Beğenmeyen parasını alsın, çeksin gitsin. İki tane zibidi, o… çocuğu sebeplenecek diye buranın huzurunu bozdurmam. Burada Ağaoğlu yazıyor'' diye bağırıyor.

agaogluc1.jpg
SİTE MEYDANINDA PROTESTO
Akşam saatlerinde site içindeki meydanda toplanan 300 kişilik grup ise yaşananları protesto etti. Grup, "Sitemiz bizimdir bizim kalacak", "Baskıya karşı omuz omuza" slogan attı. Bir süre site içerisinde ellerinde pankartlarla alkışlar eşliğinde yürüdükten sonra protesto eylemini sonlandırdı.
 
"AYLIK 1 MİLYON LİRALIK BÜTÇESİ VAR"
Ağaoğlu tarafından darp edildiğini iddia eden Dernek Başkanı Avukat Müslüm Erçetin, "Yaşadığımız site 3 bin konutluk Ağaoğlu tarafından yapılmış bir site. İki yıldır oturuyoruz ve Ali Ağaoğlu tarafından atanan yöneticiler burayı yönetiyor. Aylık 1 milyon liralık bütçesi var.  Atanmış bu yönetim, hiçbir denetime tabi olmadan bu paraları harcıyor. Beklediğimiz hizmetleri vermedikleri için bu derneği kurduk. Yasal sınırlar içerisinde mücadele başlattık. Biz Ağaoğlu’na kat mülkiyeti kanununun gereğini yapın dedik. Geçici yönetimin 1 yıllık süresi vardır ve bu süre dolduktan sonra seçim yapılması gerekir. Seçilen yöneticilerin yönetmesi gerekir.
 
DAVA AÇILACAKTI
Burada çok büyük paralar döndüğü için buna yanaşmadılar. Bugün noter getirdik. Noter üyelerin avukata vekalet için üyelerin imzalarını alacaktı ve dava açılacaktı. Sabah 9.30’da toplantıya başladık. Biz toplantıdayken Ali Ağaoğlu’nun siteye helikopterle geldiğini öğrendik. Bir süre sonra en önde Ali Ağaoğlu olmak üzere 30 kişilik grup buraya saldırı yaptı. Bunların hepsi site güvenlik kameralarına kayıtlıdır. En önde Ali Ağaoğlu kapıyı tekmelediler. Direk küfürle başladı. Yüzüme yumruk attı. Bizzat Ali Ağaoğlu tarafından yüzüme yumruk atıldı. Sonra yanındakilerle birlikte sürükleyerek odadan dışarı attılar. Aramam üzerine polis geldi.
 
ŞİKAYETÇİ OLDUK
Şikayetçi olduk. Hukuki süreç başlamıştır. Bundan sonra mahkemede hesabını soracağız. Dernek içindeki resmi kayıtlarımızı aldılar. Masalar sandalyeler yerlerde, Bize ait resmi binanın anahtarını değiştirmişler. Biz bundan şikayetçi olunca suç olduğunu anladılar ve yeni anahtarı getirdiler, biz almadık savcılığa götürün dedik" dedi.
 


AĞAOĞLU HAKKINDA SORUŞTURMA
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, bir sitede meydana gelen ve  Ağaoğlu'nun da içinde yer aldığı iddialara ilişkin soruşturma başlatıldığını  bildirdi 
 
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Başakşehir'de  bir sitede meydana gelen ve iş adamı Ali Ağaoğlu'nun da içinde yer aldığı darp  iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldığını belirtti. 
 
BAŞSAVCILIKTAN YAZILI AÇIKLAMA
Başsavcılıktan dün meydana gelen olaya ilişkin yazılı açıklama  yapıldı. Yazılı ve görsel basında yer alan bazı haberler ve yorumlar nedeniyle  açıklama yapılmasının zorunlu görüldüğü aktarılan açıklamada, Anayasa'nın 10.  maddesindeki "...herkes dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç,  din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir..."  ifadelerine yer verildi. 
 
Açıklamada, "Söz konusu adli olayın Cumhuriyet Başsavcılığımıza  iletilmesinden itibaren gerekli tüm yasal işlemler res'en başlatılmış ve  soruşturma Anayasa'nın eşitlik ilkesi, Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu  hükümleri uyarınca titizlikle sürdürülmektedir" denildi. 
 
Başakşehir Polis Merkezi'ne başvuran My World Europe Site Sakinleri  Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı avukat Müslüm Erçetin, Ağaoğlu'nun  beraberindekilerle derneği basarak, kendisini darbettiğini ve hakarette  bulunduğunu öne sürmüştü.

Bu haber toplam 4088 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT