Özbalta: Şükrü Genç istediği için oldu

Özbalta: Şükrü Genç istediği için oldu
AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Cemil Özbalta, afet riski alanı ilan edilen FSM ve Derbent ile ilgili konuştu.

 

Belediye Başkanı Şükrü Genç’in bilgisi ve hazırladığı raporlar dahilinde bu bölgelerin risk alanı ilan edildiğini belirten Özbalta, CHP’nin konuyu siyasi yöne çekerek, bunu inkar ettiğini söyledi.
 
AK Parti’li Özbalta konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
6306 Sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun 16 Mayıs 2012 tarihinde mecliste kabul edilip, 31.05.2012 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak günlük hayatımıza girmiştir.
Birinci bölümde Amaç ve tanımlar bölümünde;
Madde 1'de, "Afet riski altındaki alanların dışında, arazilerde fen, ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek üzere iyileştirme, tasfiye ve yenilemelere dair usul ve esasları belirlemektir" diyor.
 
Madde 2'de de kanunun uygulanmasında;
a) Bakanlık: Cevre ve Şehircilik Bakanlığı
 
b) İdare: Belediye ve mücavir alan sınırları içinde belediyeler, ile sınırlar dışında il özel idarelerini, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerini ve bakanlık tarafından yetkilendirilmesi halinde büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçe belediyelerini.
 
c) Rezerv yapı alanı: Bu kanun uyarınca gerçekleştirilecek uygulamalarda yeni yerleşim alanı olarak kullanılmak üzere, TOKİ’nin veya İDARENİN (Burada idare Sarıyer Belediyesi olmaktadır)  talebine bağlı olarak veya resen, maliye bakanlığının uygun görüşü alınarak bakanlıkça belirlenen alanlar" denilmektedir.
 
İstanbul’da riskli bölgeleri kim belirliyor, bunu ele almak lazım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisinde Parti Grup Başkan vekilleri koordinasyonunda deprem odaklı çalışma gurubu oluşturulmuştur. Bu grupta tam yirmi kişi yer almaktadır. CHP grup başkan vekili ve imar komisyon üyeleri ile dört CHP ilçe belediye başkanı bulunmaktadır.
 
Buradan da anlaşılıyor ki, mutlak İstanbul’da riskli alanlar ilan edilirken suretle o ilçenin belediye başkanları nerelerin riskli alanlar ilan edildiğini raporlamış ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na göndermişlerdir. Her belediyenin de bunları takip eden bir yetkili memuru vardır. 
 
Sarıyer’de Derbent mahallesinde kentsel dönüşüm adı altında İBB tarafından halkla ve arsa sahibi ile bir proje çalışması yapılmakta idi. Buranın daha elverişli proje gereği, riskli alan ilan edilmesi ve halkın yararına proje üretilmesi beklenen bir süreçti.
 
FSM'nin neden riskli alan ilan edildiği Belediye Başkanı Sayın Şükrü Genç’in bu mahalle halkına ve Sarıyer halkına anlatmak zorundadır.
 
CHP’nin Sarıyer İlçe Başkanı ve Milletvekilleri ile FSM mahallesinde gerçekleştirilen miting de önce belediye başkanlarını dinlemeleri gerekmektedir.
 
Öncelikle Şükrü Genç’i dinledikten yüzleri tutarsa, FSM mahallesine gitmeliydiler.
 
Kendi belediye başkanlarının riskli bölge diye adlandırdıkları alanlarda suskun kalması aslında belediye başkanının da bu işten haberdar olduğunun en belirgin göstergesidir.
 
CHP’nin genetiğinden olan inkarcı politika üretme hastalığı, bu günlerde kendini açıkça Sarıyer'de göstermiştir.
 
Daha önce meclise getirdiğimiz, FSM'de halkı devlete şikayet etme ve fişleme olayını, inkar etmemiş kendi el yazıları ile belgelenmiştir, bunun üzerine başkan bu bir devlet sırrıdır diyerek kendini sıyırmaya çalışmıştır. Şimdi FSM halkı başkana sormalı neydi bu devlet sırrı?
 
Ne olacak bizim halimiz? 
 
CHP İlçe Başkanı da mal bulmuş muflis tüccar gibi işi ajite edip halkın duyguları ile oynamamalıdır.
 
Suçlu aranıyorsa, bu kararı alan Şehircilik ve Çevre Bakanlığı'nı değil buranın riskli alan ilan edilmesi gerektiğini raporlayan kendi belediyesini sorgulanmalıdır.

 

Bu haber toplam 3414 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum