Otizmli gençler için pistte yarıştılar

Otizmli gençler için pistte yarıştılar
Sarıyer Belediyesi ve İZEV, ‘2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’ kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Sarıyer Belediyesi, İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) işbirliğiyle ‘2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’ kapsamında çok anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İstinye Karting alanında ‘Farklıyız ve biz de varız!’ temasıyla gerçekleşen etkinlikte, 16 farklı sektörün önde gelen temsilcileri Otizme farkındalık yaratmak için yarıştı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in engelli gençler ve aileleriyle bir araya geldiği etkinliğin her aşamasında yine engelli gençler görev aldı.

otizm-ic3.jpg

USTA HABERCİ İPİ GÖĞÜSLEDİ

Siyaset, basın, sinema, edebiyat ve ekonomi dünyasının önde gelen isimlerinin yarıştığı özel etkinliğe İZEV Koordinatörü Merve Kılıç, Proje Yürütücüsü Hakan Kural da katıldı. Yarışmada ipi göğüsleyen isim usta haberci Erhan Ertürk olurken ikinciliği Enes Tütüncü, üçüncülüğü ise Onur Eroğlu aldı. Turnuva birincisine İZEV Vakfı sosyal sorumluluk projesi olan ‘Sanat ve Biz’ için Nadir Gold tarafından özel olarak üretilen hatıra altını hediye edildi. Duygularını paylaşan Erhan Ertürk, “Biraz daha otizmin farkına varmak ve vardırabilmek için yarıştık. Bu bizim için iyi bir fırsattı ve iyi bir şekilde kullandık” dedi.

KİMSEDE BULAMADIĞINIZ SEVGİYİ BULUYORSUNUZ

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç “ Yarış bizim” diyerek iddiasını ortaya koydu. Başkan Genç, “ Bu çocuklarda hiç kimsede görmediğiniz sevgiyi buluyorsunuz” diyerek , “Sadece burada olmak değil yaşamın her alanında başladığımız yürüyüşü devam ettiriyoruz. Bu sadece bir başlangıç. Bu farkındalık çok daha geniş kitlelerin katılımıyla devam edecek. Önemli olan onların kendini tariflediği ‘ 1 Kromozom fazlayız’ dediği gibi burada bunu yaşayacağız. Asıl olan yaşamı paylaşmaktır. Bunu paylaştığınız sürece mutlusunuz. Bu çocuklarda kimsede bulamadığınız sevgiyi bulacaksınız” ifadelerini kullandı.

otizm-ic1.jpg

KEYİFLİ BİR YARIŞ OLACAK

Nadir Metal Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tütüncü, “Bugün hep birlikte burada keyifli bir yarış çıkaracağız. Ben Başkanımıza çok teşekkür ediyorum her zaman böyle organizasyonlara destek veriyor biz de katılma şansına erişiyoruz. Turnuvada iddialıyım birinci olacağım” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

otizm-ic2.jpg

FARKINDALIK KAZANACAK

İZEV Koordinatörü Merve Kılıç ise, yaklaşık 30 yıldır otizmli bireyler için çalıştıklarını belirterek, her geçen gün daha fazla ne yapılabileceğini düşündüklerini ifade etti. Kılıç, “ 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü ve biz bugün itibariyle gelenekselleşecek ve her yıl daha da büyüyecek bir turnuva kurguladık. İnşallah bu turnuva önümüzdeki yıllarda birçok kişiyi içine alan bir etkinlik haline gelecek. Bizim amacımız bu farklı bireylere karşı hassasiyeti arttırmak ve onlara motivasyon sağlamak. Umarım amacımıza da ulaşacağız. Sonuç ne olursa olsun burada farkındalık kazanacak, gençlerimizin geleceği kazanacak” dedi.

Bu haber toplam 2719 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT