Önseçimde oy kullanırken bunlara dikkat

Önseçimde oy kullanırken bunlara dikkat
CHP’de önseçim heyecanı devam ederken, İstanbul İl Başkanlığı yatığı açıklamayla üyeleri nasıl oy kullanacağı ile ilgili çok önemli uyarılarda bulundu.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın uyarıları 
- Ön seçim 29 Mart 2015 Pazar günü 08:00 ile 17:00 saatleri arasında yapılacak. 
-Ön seçimde 31.12.2014 tarihi itibarı ile kaydı yapılmış ve Yargıtay'a iletilmiş olan üyelerimiz oy kullanabilecektir. 
- Oy kullanabilecek üyelerimizin listeleri 20-21-22 Mart tarihlerinde ilçe binalarımız ile ilçe seçim kurulunda askıda olacaktır. Sorun olması durumunda ilçe seçim kuruluna yazılı itirazda bulunabilirsiniz. 
- Oy kullanmaya gelirken yanınızda CHP üye kartınızı veya üzerinde TC Kimlik numaranız bulunan fotoğraflı, resmi bir kimlik belgesi bulundurmalısınız.- Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine girilmesinin yasak olduğunu unutmayın. Kabine girerken bunları sandık kuruluna teslim ediniz.
- Görme engelliler, felçliler, elleri eksik olanlar veya bu gibi bedeni aksaklıkları açıkça belli olanlar, o seçim çevresi seçmeni olan ve o sırada sandık alanında bulunan akrabalarından birinin, akrabası yoksa diğer herhangi bir seçmenin yardımı ile oylarını kullanabilirler. Bir seçmen birden fazla engelliye yardım edemez
- Okuma- yazma bilmeyen seçmenlere, oylarını kullanmaları konusunda başkaları tarafından sandık alanında yardım edilmez. Okuma- yazma bilmeyen seçmen sorduğu ve istediği taktirde, kurul başkanı nasıl oy verileceğini açıklama yetkisine sahiptir.

OYUNUZUN GEÇERSİZ SAYILMAMASI İÇİN;
1. Oy pusulası üzerinde aday isimlerinin yanındaki kutucukları işaretlemelisiniz.
-2. Bölge için "En az 11 en çok 22" aday işaretlemeniz gerekmektedir.
3. Oy pusulası üzerinde aday isminin yanındaki kutucuklara koyduğumuz işaret dışında hiçbir yazı, çizgi, sembol, leke ve benzeri şeyler bulunmamalıdır.
4. Zarfın içine oy pusulası dışında broşür, kart, anahtar liste ve benzeri hiçbir şey konulmamalıdır
Not: Sarıyer’deki yaklaşık 7 bin 500 üye Pazar günü Sarıyer İlköğrenim okulunda oy kullanacak. 

Bu haber toplam 2403 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT