Öğrencilerin ağzını bantlayan öğretmene dava

Öğrencilerin ağzını bantlayan öğretmene dava
Sarıyer’de çok konuştuğu gerekçesiyle 7 yaşındaki bazı öğrencilerin ağızlarını bantladığı öne sürülen öğretmene 4 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Sarıyer’de çok konuştuğu gerekçesiyle 7 yaşındaki bazı öğrencilerin ağızlarını bantladığı öne sürülen öğretmene, velilerin şikâyeti üzerine “kötü muamele” suçundan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bu olay Sarıyer’deki bir ilköğretim okulunda yaşandı. İddiaya göre; Sarıyer'de bulunan bir okulda 2. sınıf öğretmeni Nazik Ö., öğrencilere ders anlatıyordu. Ders esnasında konuşan öğrencilere hakaret eden öğretmen, bir de çocukları darp etti. Bununla da yetinmeyen öğretmen, bazı öğrencilerin ağızlarını bantla kapatarak, konuşmalarını engelledi. Öğrencilerin yaşadıkları durumu ailelerine anlatmaları üzerine, mağdur öğrenci velileri okula gitti. Öğretmenle görüşen veliler, öğretmenin umursamaz tavırları üzerine durumu okul yönetimine ileterek, öğretmen Nazik Ö.'yü adli makamlara ihbar etti. İstanbul Memur Suçları soruşturma bürosu tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Nazik Ö, "Hiçbir öğrenciyi darp etmedim”

Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan öğretmen Nazik Ö., Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde davrandığını; öğrenciler arasında ayrım yapmadığı gibi öğrencilere sabrederek çözüm odaklı davrandığını anlattı. Nazik Ö, "Hiçbir öğrenciyi darp etmedim. Kulağını çekip ağızlarına vurmadım ve kimsenin ağzını ve ellerini bantlamadım" dedi.

 Soruşturma kapsamında mağdur çocuklarının ifadelerine başvurularak, öğretmenlerinin kendilerine kötü davrandığını tespit edildi. Yürütülen soruşturma sonunda Nazik Ö.'nün öğrencilerine karşı terbiye ve uslandırma haddini aşarak; hakaret, darp ettiği ve elleriyle ağızlarını bantlayarak yaralanmasına neden olduğu iddia edildi. Öğretmen Nazik Ö. hakkında "kötü muamele, hakaret" suçları kapsamında 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. SABAH

Bu haber toplam 4888 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT