Öğrencilere gıda güvenirliği eğitimi

Öğrencilere gıda güvenirliği eğitimi
Sarıyer İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ilköğretim okullarındaki öğrencilere gıda güvenliği konusunda eğitim vermeye devam ediyor.

Sarıyer İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında çok önemli bir çalışma başlattı. Sarıyer’de ilköğretim okullarında okuyan öğrencilere gıda güvenirliği konusunda önemli dersler veriliyor. Gıda güvenirliği konusunda öğrenciler bilinçlendiriliyor.  

yavuz-acar.jpgKonuyla ilgili bilgi veren Sarıyer İlçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Acar,"Gelecek nesiller için Güvenilir Gıda ve Gıda Hijyeni hususlarında farkındalık oluşturmak üzere bir çalışma başlattık. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın ilköğretim çağından itibaren bilinçli birer birey olarak yetişmeleri ve toplumsal gelişime katkı sağlamaları amacıyla “Güvenilir Gıda ve Alo Gıda 174” konularında 2012 yılından itibaren başlatılan eğitim programımız devam ediyor. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında da ilçemiz sınırlarında bulunan ilköğretim okullarında okul eğitimleri sürdürülmektedir. İçinde bulunduğumuz dönemde yaklaşık 1000 öğrencimizin eğitimi sağlanmış olacaktır” dedi.

Eğitimlerinde sonunda ise verimliliğinin artırılması amacıyla Sarıyer İlçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanları tarafından hazırlanan “Güvenilir gıda el kitabı” eğitime katılan öğrencilerimize dağıtılıyor.

Bu haber toplam 7286 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT