Odabaşı gazetecilerle buluştu

Odabaşı gazetecilerle buluştu
Sarıyer Spor Kulübü’nün efsane Genel Kaptanı Eyüp Odabaşı, yerel basınla kahvaltıda bir araya geldi.

Odabaşı, belediye başkanının Zekeriyaköy tesisleri ile ilgili verdiği sözünü tutmadığını söyledi.

Geçirdiği rahatsızlığı atlatan Sarıyer’in efsane Genel Kaptanı Eyüp Odabaşı, Sarıyer’e hizmet veren tüm kesimlerle her hafta Cumartesi günleri kahvaltıda bir araya geliyor. Odabaşı’nın bu haftaki konukları Sarıyer’de görev yapan gazeteciler oldu. Sarıyer Spor Kulübü’nün Kafeteryasındaki kahvaltıya Eyüp Odabaşı’nın yanı sıra kulübün eski yöneticilerinden İbrahim Balcı ve Adnan Özcan ile şuanki yönetimin basından sorumlu üyesi Gökan Zeybek ve Genel Kaptan Faruk Yılmaz katıldı. Sarıyer Manşet Gazetesi’nin sahipleri Vedat Özdemir ve Ömer Canıbeyaz’ın da konuk olduğu ve sohbet havasında geçen kahvaltıda Sarıyer ile ilgili birçok konu konuşuldu.



Odabaşı, “Belediye başkanı sözünü tutmadı”
Sarıyer Spor Kulübü Basın Sözcüsü ve aynı zamanda CHP Meclis Üyesi Gökan Zeybek'in de katıldığı toplantıda Odabaşı, Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Zekeriyaköy’deki arazinin kulübe verilmesi noktasında verdiği sözü tutmadığını ve camiayı üzdüğünü belirtti. Zeybek’e “Şükrü Genç bize seçimden önce söz verdi, seçimden sonra da sözünü yineledi ancak son 1 senedir bu tesisleri Kulübe vermeyeceğini açıkça ifade etmeye başladı. Bu yüzden kendisine kırgınım. Her halde bu alan için daha büyük hesapları var ve seçim zamanı geldiğinde birilerine hoş görünmek için seçim yatırımı olarak kullanmayı düşünüyorlar ancak Sarıyerli bu yapılanı unutmaz!” diyen Odabaşı, bu konuda tüm girişimlerde bulunacaklarını ve gerekirse Başbakanla görüşeceğini söyledi. Zeybek ise, “Zekeriyaköy Spor Tesisleri'nin bulunduğu alanın teknik olarak Sarıyer'e verilemeyeceğini belirtti. Zeybek, "Söz konusu alanın terk alanıdır. Parselizasyonu ile ilgili problem var bu problem anca İmar ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çözülebilir. Ama içiniz rahat olsun, orası Sarıyer Spor Kulübü'nün kullanımı dışında kullanılmayacak" dedi.



İyi bir yönetim oluştu
Doktorlarının stresten uzak durmasını istediklerini ve bunun için de kulüpte yöneticiliği tavsiye etmediklerini belirten Odabaşı, "Gerektiği zaman kulübün hizmetindeyim kimse merak etmesin” dedi.  Sarıyer Spor Kulübü'nün bu sene son senelerdeki en iyi yönetim yapısına sahip olduğunu söyleyen Odabaşı, Başkan Saffet Akkoyun, geçen sene de yönetimin içinde olduğu için kulüp işleyişine son derece hakim. Hem futbolu, hem Sarıyer'i biliyor hem de işadamı karakteriyle yöneticiliği biliyor. Bir plan ve hedef doğrultusunda ilerliyor. Erken kurulan yönetim ve teknik kadro ile şimdilik işler iyi gidiyor” diye konuştu.



Odabaşı “Tüzük yeniden tadil edilmeli”
Sarıyer Spor Kulübü’nün bir süre önce yapılan tüzük tadilatında istenilen değişikliklerin yapılamadığını, eksiklik ve yanlışlıklar olduğunu söyleyen Eyüp Odabaşı, bunun için yeni bir tüzük kongresine ihtiyaç duyulduğunu da ifade etti. Tüzük tadil kongresi için Adnan Özcan’ın imza topladığını ancak yanlış anlaşıldığını söyledi. İbrahim Balcı ise geçen sene komisyonun hazırladığı tüzüğün dışında farklı bir tüzüğün dernekler masasına verilerek bazı kişilerin kulüpte kendi kafalarına göre bir şeyler değiştirmek istediğini söyledi.



Tüzük için 102 imza toplandı
Konuyla ilgili açıklama yapan Adnan Özcan ise; “Kongre yapıldıktan sonra İbrahim Balcı ile birlikte Saffet Akkoyun'u tebrik ettik ve akabinde tüzükle ilgili sorunları kendisine aktararak tüzük tadili için kongre yapılması gerektiğini söyledik kendisi de buna olumlu yaklaştı ve kongre toplanmasını kabul etti. Biz de yönetimin alacağı kongre kararına bir destek olması adına tüzük tadil kongresi için delegelerimizden imza toplamaya başladık. Bir kaç gün içinde yaklaşık 350 üyenin 102'si imza attı, ancak yönetimin içinden bazı arkadaşlar kendileri mevcut tüzüğün değişmesine karşı oldukları için art niyetli olarak Sayın Başkan Saffet Akkoyun'u yönetimi devirmek için imza topluyorlar diye doldurmuşlar. Bizim imza aldığımız dilekçe kesinlikle tüzük değişikliğinin tartışılması için kongre toplanmasını talep ediyor, zaten dernekler kanunu da bu kongrede seçim yapılmasına imkân tanımamaktadır. Dolayısıyla bizim yönetime destek için başlattığımız çalışma birileri tarafından yanlış lanse edildi, bu sebepten dolayı imza toplama çalışmasını durdurdum ve topladığım imzaları başkanın kendisine sunacağım, gereğine kendileri karar versinler" dedi.



Odabaşı kaleci Ethem’i ikna etti
Kahvaltıdan sonra Odabaşı imza atması için kaleci Ethem’i ikna emeye çalıştı. Annesi ve kardeşiyle birlikte kafeteryada oturan Ethem’in yanına giden Odabaşı, “Ethem çok başarılı bir kaleci. Sarıyer’e çok emek verdi. Çok severim, kendisiyle anlaşma yapmış sayılırız” dedi. Alacakları konusunda tereddüt ettiği görülen Ethem’e, Genel Kaptan Faruk Yılmaz da kulüp başkanı Saffet Akkoyun adına güvence verdi.

Bu haber toplam 5575 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT