'Nurettin Çelik kazanırsa, Sarıyer kazanır'

'Nurettin Çelik kazanırsa, Sarıyer kazanır'
Ak Parti’den Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı olan Av. Nurettin Çelik, Sarı Köşk’te verdiği kahvaltıda ailesiyle birlikte yerel basınla buluştu.
AK Parti’nin kurucu ilçe başkanı olan Nurettin Çelik, Sarıyer’de AK Parti’nin ilçe teşkilatında birlikte çalıştığı arkadaşlarından ve belediye meclis üyelerinden de davetlilerinin olduğu kahvaltıya eşi, kızları, damatları ve torunlarıyla birlikte Sarıyer’in yerel basınına neden belediye başkan adaylığı görevine talip olduğunu anlattı. Ailesini basın mensuplarına tanıtan Çelik, önemli açıklamalarda bulundu. Sarıyer’in tüm mahalle ve sokaklarını çok iyi bildiğini belirten Çelik, “Nurettin Çelik kazanırsa Sarıyer kazanacak” dedi.

ncelikic5.jpg
 
Sarıyer’de düşen bayrağı kaldıracağız
Basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çelik, kısaca kendisini ve ailesini tanıttıktan sonra, şunları söyledi: “Sarıyer’de AK Parti bayrağı yerel yönetimde düştü. Bizler geçmişe bakarak ders çıkarmalı ve önümüze bakmalıyız. Bu düşen bayrağı kaldırma noktasında göreve talip olduk. Allah’ın izniyle bu görevi alarak düşen bayrağı kaldıracağımıza inanıyorum. Önce Allah’a güveniyorum. Ondan gelecek yardımın ve desteğin yanımda olacağına inanıyorum. Kendime güveniyorum.”

ncelikic4.jpg
 
Sarıyer’de girmediğim sokak yok
Daha önce 5 yıl belediyede başkan yardımcılığı görevinde de bulunduğunu belirten Çelik, “Kapım hep açıktı ve hiçbir şekilde randevuyla gelme yoktu. Halka beraber ve iç içe olma noktasında ben bunların bir özellik olduğunu düşünüyorum. Belediyeciliği bildiğimi ve göreve hazır olduğumu düşünüyorum. Teşkilattaki arkadaşlarımız ve genel merkezimiz inşallah bu isteğimizi görür ve görevi bizden yana kullanır. Teşkilatıma güveniyorum, birlikte çalıştığım arkadaşlarımın yalnız bırakmayacağını düşünerek yola çıktım. Teşkilatımla 8 yıl birlikte çalıştım. Sarıyer’in girmediğim sokağı ve mahallesi olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla Sarıyer’i bildiğimi düşünüyorum.”

ncelikic3.jpg
 
“Teşkilatımla birlikte omuz omuza çalışacağım”
Çelik; “Teşkilatçı kimliğimle, parti içi çekişmelere ve çatışmalara mahal bırakmadan teşkilatımla birlikte omuz omuza çalışacağım. Çünkü bu iş sadece başkanla ve meclis üyeleriyle olacak iş değil. Teşkilatınızı ve Sarıyer halkını yanınıza almadığınız sürece bu işi başarmanız mümkün değil. Teşkilatımın beni yarı yolda bırakmayacağını, temayül yoklamalarında yardımcı ve destek olacağını ümit ediyorum. Sarıyer halkına da güveniyorum.

Hep halkın yanında oldum
5 yıllık belediye başkan yardımcılığı görevim ve onu takip eden ilçe başkanlığı görevim süresince hep Sarıyer halkının yanında yer aldım. Görev yaptığım sıfatları birilerinin ya da kendimin menfaatine haksız kazanç için kullanmadım. Halkın ve vatandaşın yanında olmaya çalıştım. Muhtarlarımızla da konuşabilirsiniz. Kimin yanında ve nerede olmam gerekiyorsa orada oldum. Hiçbir zaman bir mahalle muhtarını siyasi düşüncesinden dolayı ayırt etmedik ve onlarla hemhal olmaya çalıştık. Onlarla birlikte Sarıyer’in sorunlarını çözmeye çalıştık” diye konuştu.

ncelikic1.jpg

“Nurettin Çelik kazanırsa, Sarıyer kazanır” 
“Sarıyer halkına güveniyorum dedim ve inşallah Sarıyer halkı eğer görev verilirse teşkilatımla birlikte yapacağım çalışmalar sonucunda inanıyorum ki bu görev Nurettin Çelik’ten yana olacak” diyerek sözlerini sürdüren Çelik, sloganlaştırmayı düşündükleri cümleyi şöyle açıkladı; “Ben şuna inanıyorum ve bunu da inşallah sloganlaştıracağız. “Nurettin Çelik kazanırsa, Sarıyer kazanır” diye düşünüyoruz. Nurettin Çelik kazanırsa şahıslar, birileri ya da gruplar kazanmayacak, Sarıyer halkı kazanacak diyorum.”
 
Sarıyer’in çözülmesi gereken sorunları var
Sarıyer’in çözüme kavuşturulması gereken sorunlarına da değinen Çelik şu şekilde konuştu; “Sarıyer’in mülkiyet, imar ve deprem problemi var. Sarıyer’in çözülmesi gereken yerinde dönüşümle, vatandaşı mağdur etmeden ve başka yere göndermeden burada kalması şartıyla bu çalışmalara hız verilmesi gerekiyor. Boğaziçi İmar Kanunu mutlaka ıslah edilmeli. Ama tarihi kültür ve tabiat mirasımız olan ön görünüme dokunmamak şartıyla. Ön görünüm bize ecdadımızdan kalmış tarihi bir mirastır. Onun mutlaka korunması lazım. Etkilenme ve geri görünüm alanları var onların revize edilmesi gerekir. Çünkü betonlaştırdığınız zaman bir daha geri dönüştürmeniz mümkün değil.” 

ncelikic2.jpg

“Ailemle beraber bu işe sevdalandık ve yola çıktık” 
Çelik sözlerine son verirken, “Kendime güveniyorum. Nurettin Çelik olarak ailemle beraber bu işe sevdalandık ve yola çıktık. İnşallah teşkilatımız ve Sarıyer’le birlikte bu işi tamamına erdirip nasip olursa geriye dönüp baktığımızda “iyi insanlardı, güzel şeyler yaptılar” dedirtebilir ve bu sözü duyabilirsek bu bizi mutlu eder. Bunun dışında beklediğimiz bir pay, makam ve mevki yok. Bugüne kadar kimsenin ahını almadık ve yanlışının içinde olmadık. Görev verilirse biz Sarıyer’de düşen bayrağı kaldırmaya hazırız ve inşallah Sarıyer halkıyla birlikte gayret edeceğiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 10990 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT