Mustafa Sarıgül Sarıyer’den mi aday olacak?

Mustafa Sarıgül Sarıyer’den mi aday olacak?
Cuma namazını Sarıyer’de kılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül önemli mesajlar verdi. “Sarıgül’ün mesajları Sarıyer’den mi aday olacak?” sorusunu akıllara getirdi.

Sarıgül, “Önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler olacak. Şuanda Sarıyer’deyiz. Bekle Cannes, bekle Monako Sarıyer geliyor. Sarıyer’in yüzü gülecek” dedi.

Maslak, Ayazağa ve Huzur mahallelerinin Sarıyer’e bağlanmasından sonra Mustafa Sarıgül ilk kez Sarıyer’e geldi. Cuma namazını Sarıyer Merkez Camii’nde kılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül merkezde esnaf ziyareti yaptı. Sarıyerliler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanan Sarıgül, hem Sarıyerlilere hem de Belediye Başkanı Şükrü Genç’e önemli mesajlar gönderdi.

fotogaleri.jpg
 
Sarıyer’de börek kesti 
Sarıyer Börekçisinde tezgâhta börek kesen Sarıgül, “Bu börek uluslararası özelliğe sahip bir lezzete sahiptir. Sarıyer denilince akıllara Sarıyer böreği geliyor. Bunu çok daha iyi bir şekilde tüm dünyaya tanıtmak gerekiyor” dedi. Börekçiye 100 TL siftah bırakan Sarıgül, hafta içi bir gün sabah 6’da börekçiye sürpriz ziyaret yapacağını söyledi. CHP Meclis Üyesi Hayati Kaptanoğlu ve Sarıyerli muhtarların da eşlik ettiği Sarıgül, Sarıyer Meydanı’nda basın mensuplarına açıklama yaptıktan sonra Merkez Mahallesi Muhtarı Ömer Akyüz’ü ziyaret etti.
 
Demokrasi arıyorum
Sarıyer Meydanı’nda basına konuşan Sarıgül, “Mustafa Sarıgül demokrasi, hak, hukuk adalet arıyor. Demokrasi güçlerden yana değil halklardan yana çalışsın istiyorum. Bu mücadeleyi Türkiye’nin her noktasında veriyorum. En büyük arzum ötekisi olmayan, ayrım olmayan, dil-din-ırk farkı olmayan bir Türkiye olsun. Ben güçlüyüm demokrasi benden yana çalışır olmasın. Güçlü olanlar bilsinler ki o güç hep siz de kalmaz. Dünyanın her noktasında silahlar gitsin barış gelsin, analar ağlamasın, şehitler olmasın istiyorum. Kibirlenme olmadan yolumuza devam ediyoruz. Bize zaman zaman çok haksızlık yapıyorlar ama biz diyoruz ki düşmez kalkmaz bir Allah’tır” dedi.

Mustafa Sarıgül Sarıyerde galerisi resim 17

Erken öten horozun kellesini çabuk keserler
Mustafa Sarıgül sözlerini şöyle sürdürdü: "Güneş yarın da, öbür gün de doğar. Dünya Sultan Süleyman’a bile kalmadı. Kime kalacak. Ben gücümü oturduğum koltuktan almam. Ben gücümü önce Allah'tan sonra yurttaşlarımdan alırım. Allah insanları denemek için ya makam ya da para verir. Makamınız olabilir ama önemli olan adam olmaktır. Bazen bakarsınız horozlar erken öterler. Bu erken horozların da kellesini çabuk götürürler. Onun için sabırlı olmak lazım. Dikkatli olmak lazım. İyi bir şekilde planlamak lazım. Kendine ağır gelen sözü de başkasına söylememek lazım. Düşmanın bile insan olduğunu unutmamak lazım. İlimden gidilmeyen yolun sonunun karanlık olduğunu bilmek lazım” diye konuştu.
 
Baykal’a karşı 10 yıl büyük mücadele verdik
Sarıgül sözlerine şöyle devam etti: "Biz TDH olarak yola çıktık. Baykal 6 genel 7 yerel seçime girdi ve başarısız oldu. Siyasi görevler zaman tüketme yeri değil hizmet üretme yerleridir. Baykal’a karşı 10 yıl büyük mücadele verdik. Ben başarının peşinde koşarım. Başaramayacağım hiçbir işe girmem. O günün şartlarında Kılıçdaroğlu büyük bir rüzgar almıştı. TDH’ya gönül veren arkadaşlarımızla karar verdik ve bölen olmak istemedik. Cumhuriyetin değerlerine önem veriyoruz ama TDH Atatürk’ü siyasete alet etmez. Atatürk ulusun lideridir. TDH, inançlarımız Rabbimize ulaşma yoludur siyaset malzemesi olarak asla kullanılmaz.
 
Sarıgül adaylık yarışında olmaz
Sarıgül CHP’den İstanbul Büyükşehir adaylığı ile ilgili sorulara da; "Mustafa Sarıgül hiçbir zaman adaylık yarışında olmaz. Gücümü koltuklardan almadım, o koltuklara tekme atarım. Ben genel başkanlık istemiyorum ben Başbakanlık istiyorum. Benim biyografimde muhalefette yaptığım görevler yazmayacak inşallah iktidarda yaptığım hizmetler yazacak. Biz istiyoruz ki artık sosyal demokrasi ve inançlara saygılı laiklik, Türkiye’yi İran tarafına değil Almanya’nın da İngiltere’nin de önüne geçmek üzere bir yapının iktidar olması için çalışmalarımı sürdürüyorum. Mustafa Sarıgül belediye başkanlığı koltuğuna çok fazla bağlı olan birisi değildir ve adaylık yarışında olmam hizmet yarışında olurum. Ben hiçbir teklif beklemiyorum. Mustafa Sarıgül bir koltuk peşinde koşmuyor. Yurttaşlarımızın büyük bir takdiri olursa o konuyu değerlendirecek olan ben değil TDH’dir. Biz tenekeden teyyare değiliz. Ben yola çıktığım arkadaşlarımı yarı yolda bırakmam. Ben sosyal demokrasinin tek başına iktidar olmasını istiyorum. Ben sorumluluğumun bilinci içerisinde hareket ettireceğim. Ben bölen veya parçalayan olmayacağım“ dedi.

Bekle Cannes, bekle Monako Sarıyer geliyor
Önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler olacak. Şuanda Sarıyer’deyiz. Bekle Cannes, bekle Monako Sarıyer geliyor. Orada Cannes, Monako varsa burada da Sarıyer var. Düşündüm, baktım, planlandım. Monako’ya giden turist sayısı yılda 6 milyon. Deniz kenarında bir yer, boğaz yok hiçbir ruhu yok. Demek ki tanıtıma ihtiyacı var. Orada Monako, Cannes varsa burada da Sarıyer var. Sarıyer’in yüzü gülecek. Sarıyer muhteşem bir noktaya gelecek. Ama her şey halkın ve yurttaşlarımızın takdiri” dedi. 

Şükrü Genç’e mesajlar gönderdi
Sarıgül Sarıyer Manşet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Vedat Özdemir’in de sorularını yanıtladı. Özdemir’in “Ayazağa, Maslak ve Huzur Mahallelerinin Sarıyer’e bağlanmasından sonra Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’le görüşmeniz oldu mu?”  sorusuna Sarıgül, “Ben mütevazi bir insanım, onun gibi büyük bir insanla nasıl görüşeyim ki!” diye manalı bir şekilde cevap verdi. Vedat Özdemir’in, “Şükrü Genç’e kırgın mısınız?” sorusuna ise, “Ben hiç kimseye küs ya da kırgın değilim. Babası Abbas amcayı çok severdim. Allah rahmet eylesin çok sevdiğim bir insandı ama keşke Abbas amcayı biraz daha fazla dinleseymiş” dedi. Bu arada yanında duran Hayati Kaptanoğlu hafta içi Ayazağa’daki bir açılışa geleceğini söyleyince, “Gel bekliyorum ama yalnız gel..!” diye karşılık verdi.

Bu haber toplam 10894 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
5 Yorum