Mustafa Bakır'dan AK Partililere FETÖ tepkisi

Mustafa Bakır'dan AK Partililere FETÖ tepkisi
Sarıyer Belediye Meclisi’nde AK Partili Abdullah Akşahin’in belediyenin FETÖ üyesi kişilerden danışmanlık alıp almadığına yönelik önergesine CHP’li Mustafa Bakır’dan sert tepki geldi.

Kürsüde Ak Partililere yüklenen CHP’li Mustafa Bakır, “Bizim anlayışımızda cemaatlerle iş olmaz, bizim anlayışımızda devletle, milletle iş olur. Kaldı ki biz FETÖ’ye örgüt derken, siz daha düne kadar aynı sofra etrafında onlarla hep beraber maklube yiyiyordunuz” dedi.

AK Parti grubunun verdiği soru önergesinin ardından kürsüye çıkan CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bakır, AK Parti grubuna seslenerek, “Eğer burada bir belediyeyi, belediye başkanını, meclis üyelerini itham altında bırakıyorsanız elinizde yargı ile ilgili belge olması gerekir. Facebook yazılarıyla çıkıp burada insanları suçlayamazsınız. Buradan Sarıyer Belediyesi ile ilgili konuşulduğu zaman şunu bileceksiniz; geçmişi de bileceğiz biz, ondan öncesini de bileceğiz. FETÖ’nün örgütlenme yapıları 70’lerden beri gelmiş. Kusura bakmayın ama 70’lerden beri iktidarda siz ve sizin anlayışınız var” dedi.

mustafa-bakir-sariyer2.jpg

CHP bunlara örgüt derken, siz beraber maklube yiyordunuz”

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 1923’ten beri bu tür örgütlenmelere karşı olduğunu vurgulayan Mustafa Bakır, “Biz FETÖ’ye örgüt derken siz aynı sofra etrafında oturmuş maklube yiyiyordunuz. Bunları burada hortlatan, teşkilatlandıran, hayat sağlayan anlayışlar da ortadadır. Zaten bu tip cemaatler illegal olarak devletin içinde örgütlenip, gün geldiğinde bundan faydalanabilenlerdir. 15 yıldır bunu görmediniz mi?“ dedi.

“Bizim işimiz cemaatlerle değil, milletle olur”

CHP’li Bakır, sözlerini, “Bizim olduğumuz anlayış cumhuriyeti seven, Atatürk’ü seven, demokrasiyi seven, halkın kendi kendini yönettiği anlayıştır. Şimdi işinize gelince oraya yapıştırıp, işinize gelmeyince buraya yapıştırmak yok. İyi sizden kötü bizden öyle yağma yok. Bu örgütün üyeleri 2010 yılında belediyemize kumpas kurduklarında neredeydiniz. Biz cumhuriyeti seviyoruz, demokrasiyi seviyoruz. Bizim anlayışımızda cemaatlerle iş olmaz, bizim anlayışımızda devletle, milletle iş olur" diye tamamladı. 

Sarıyer'de FETÖ'nün kara kutusu: Boğaziçi İş Adamları Derneği

Bu haber toplam 12695 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum