Mustafa Bakır, Adalet Yürüyüşü'nü eleştiren AK Partililere cevap verdi

Mustafa Bakır, Adalet Yürüyüşü'nü eleştiren AK Partililere cevap verdi
CHP’li Mustafa Bakır, Sarıyer Belediyesi’nin 'Adalet Yürüyüşü’ne verdiği desteği eleştiren AK Partililere meclis kürsüsünden cevap verdi.

CHP’li Mustafa Bakır, Sarıyer Belediyesi’nin 'Adalet Yürüyüşü’ne verdiği desteği eleştiren AK Partililere, “Size oy veren insanlar da orada yürüyor. Bu adalet size de gün gelir lazım olur. Keşke bende gidip yürüseydim diyeceksiniz” diye cevap verdi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne Sarıyer Belediyesi’nin destek vermesini eleştiren AK Parti grubuna CHP’li Mustafa Bakır meclis kürsüsünden cevap verdi. CHP’li Bakır’ın “AKP tüm mitinglerinde İBB’nin başta olmak üzere devletin tüm imkanlarını kullanıyor. Ama 69 yaşında bir lider ölümü göze alarak 40 derece sıcağın altında adalet için yürüyor. Size oy veren insanlar da orada yürüyor. Bu adalet size de lazım olur. Yarın bir gün size veya yakınınıza dokunulduğunda keşke ben de yürüseydim diyeceksiniz” sözleri üzerine AK Parti grubundan sesler yükseldi.

Bakır; “Devletin tüm imkanları AKP mitingleri için kullanılıyor”

Yaşanan tartışmaların üzerine CHP’li Bakır, AK Partililere yönelik şu ifadeleri kullandı, “Tarihinde İETT’ye bir parti bayrağının kuşatıldığı tek olay AKP mitingleridir. Deniz otobüsleri AKP mitinglerine gidiyor. İBB’nin verdiği mazotlarla  balıkçı tekneleri ayarlanıp mitinge adam taşıyorsunuz. İBB’nin İstinye’deki sosyal tesislerinde parti yemekleri düzenleniyor. Poligon’da Amatörler Evi adeta partinizin toplanma yeri. FETÖ’cülerden alınan Fatih Koleji alanı şuan İBB’nin yeri ama AKP İlçe Binası olarak kullanılıyor. Kaç para kira veriyorsunuz? Neden belediyenin malını halka açmıyorsunuz? Siz siyaseti dibine kadar bu milletin devletin kurumlarını partiniz için kullanıyorsunuz, sonra bize neden otobüs yolluyorsunuz diye konuşuyorsunuz? Adaletli olun adaletli” 

Size oy veren insanlar da orada adalet için yürüyor

CHP’li Bakır, Adalet Yürüyüşü ile ilgili de; “Hak, hukuk, adalet isteyen insanlar orada yürüyor. Hiçbir parti bayrağı yok. Size oy veren insanlar da orada yürüyor. Bu adalet size de lazım olur. Yarın bir gün size veya yakınınıza dokunulduğunda keşke ben de yürüseydim diyeceksiniz. 69 yaşında bir lider ölümü göze alarak 40 derece sıcağın altında 500 km yol yürüyor adalet için. Bunu alkışlamanız lazım. Sarıyer Spor Kulübü otobüsü değişik zamanlarda AKP’nin de MHP’nin de talepleri üzerine hizmetlerine tahsis edilmiştir. Böyle suni gündemler oluşturmanın size hiçbir fayda sağlamıyor bunu anlayın artık” diye konuştu.

Kulübü çok düşünüyorsanız elinizdeki imkanları kullanın

Kulüp logosunun olduğu otobüsle ilgili tartışmaya da, “Bu kulübü o kadar düşünüyorsanız, gelin Sarıyer’e stad yapın, tesisler yapın elinizde çok imkanlar var gelin birazda siz bu kulübüne hizmet yapın” diye cevap verdi.  Bakır’ın bu sözleri meclisi izleyen vatandaşlar tarafından da alkışlandı.

Bu haber toplam 4616 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT