Murtaza Çelikel hayatını kaybetti

Murtaza Çelikel hayatını kaybetti
Türkiye iş, ekonomi ve siyaset dünyasının tanınmış isimlerinden Murtaza Çelikel hayatını kaybetti.

Türkiye iş, ekonomi ve siyaset dünyasının tanınmış isimlerinden, Ülke Politikaları Vakfı Danışma Kurulu Başkanı Murtaza Çelikel hayatını kaybetti.

Çelikel'in ölüm haberini CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç duyurdu. Özkoç, yaptığı paylaşımda "İş, ekonomi ve siyaset dünyasının tanınmış isimlerinden Murtaza Çelikel'i yitirdik. Büyük mücadelesi biz tanıklık edenlerin zihinlerinde ve kısa zaman önce yazılan biyografik kitabın satırlarında saklı. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınları ve sevenlerine baş sağlığı dilerim." dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da geçtiğimiz Haziran ayında Murtaza Çelikel'i evinde ziyaret etmişti. 2019 yerel seçimleri sonrası Murtaza Çelikel, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e makamında tebrik ziyaretinde bulunmuştu.

GENÇ'TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Çelikeli'nin vefatı nedeniyle bir başsalığı mesajı yayınladı. Genç, mesajında; "Türk siyasetinin duayeni, tecrübesiyle bizlere yol gösteren değerli büyüğüm, Eski Genel Başkanımız Bülent Ecevit'in yol arkadaşı, iş insanı, Ülke Politikaları Vakfı Danışma Kurulu Başkanı, aynı zamanda eski Adalet Bakanı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurucularından Aysel Çelikel’in kıymetli eşi Murtaza Çelikel'in vefat haberini büyük bir üzüntüyle paylaşıyorum. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve bütün sevenlerine başsağlığı dilerim." ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 18884 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT