Mülkiyet sorunu üzerinden siyaset yapmayı bırak

Mülkiyet sorunu üzerinden siyaset yapmayı bırak
AK Parti Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in çelişkili ifadelerine sert bir dille yanıt verdi.

Şükrü Genç’in halka karşı samimiyetsiz davrandığını, halka farklı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a, Mecliste ise farklı konuştuğunu belirten Canarıkan, “Belediye başkanı bu çelişkili söylemlerle sorunu çözmenin ötesinde çözümün önünde engel olmaktadır. Mülkiyet sorunu üzerinden siyaset yapmayı bıraksın” dedi.

Sarıyer Belediyesi’nin resmi web sitesinin de CHP’nin sitesiymiş gibi AK Partiye karşı asılsız iddia ve ithamlarla dolu yayınlarla “kara propaganda” yapıldığını ve bunu kınadığını belirten Canarıkan açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Sarıyer halkına karşı kullandığı çelişkili ifadeleri bu açıklamayı yapmama gerek duymuştur. 

Sarıyer’de FSM ve Derbent ’in “riskli alan” ilan edilmesinin ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in çelişkili ifadeleri bizleri şaşırtmaktadır. 

Belediye Başkanımız halka farklı, Sayın Bakanımıza farklı, Mecliste farklı konuşmaktadır. 
Bu çelişkili söylemlerle sorunu çözmenin ötesinde çözümün önünde engel olmaktadır. 
Sarıyer Belediyesi’nin resmi web sitesindeki basın açıklamasıyla da farklı davrandığını ortaya koymuştur. Öncelikle Sarıyer Belediye Başkanlığının Web sitesinde 05.02.2013 tarihli yayınlanan  "FSM VE DERBENT YALANLARINA YANIT" başlıklı haber incelendiğinde, Resmi Web sitesinin CHP Sarıyer İlçe Başkanlığının resmi web sitesi gibi AK Partiye karşı asılsız iddia ve ithamlarla dolu “ kara propaganda “ içerikli bir yayın olduğu görülmektedir.

Sarıyer Belediye Başkanlığının resmi web sitesi siyasetten uzak ve tüm Sarıyer’lilere hitap etmeli ve CHP Sarıyer İlçe başkanlığı resmi sitesi gibi kullanılmamalıdır. CHP Sarıyer İlçe Başkanlığının siyasi propaganda aracı olarak kullanılması yasal olmadığı gibi, ahlaki de değildir. 

Bu tutumu başta tüm Sarıyer’liler adına Belediye Meclis Üyesi olarak kınıyor ve tel’in ediyorum.

Meclis toplantısında “Sarıyer Halkının istekleri ile Sayın Bakanımızın söylemleri örtüşüyor” gibi olumlu ifadeler kullanan Sn. Belediye Başkanımız Şükrü Genç’in sonraki farklı açıklamaları halka karşı maalesef samimiyetsizliğini de ortaya koymuştur.  
AK Parti olarak başından beri bu kararın vatandaşımızın lehine olduğunu söyledik. Sarıyer’de FSM ve Derbent ’in “riskli alan” ilan edilmesi haberini alınca İlçe Başkanımız Sn. Hüseyin Özdemir’le birlikte ilçe binamızda halkımız ve Muhtarlarımızla yaptığımız toplantıda, onlara kendilerini, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar Bey ile bir araya getireceğimizi ve en doğru bilgiyi aktaracağımızı belirttik. 
Bunun neticesinde İlçe Başkanımız Sn. Hüseyin Özdemir Bey Ankara’ya giderek Sn. Bakanımızla görüştü ve neticesinde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar da Sarıyer’e gelerek halkımıza FSM ve Derbent ’in “riskli alan” ilan edilme gerekçesini en doğru şekilde anlattı.  

halil_canarikan_sukru_genc.jpg

Belediye Başkanı Sn. Şükrü Genç FSM’deki toplantıda Sayın Bakanımıza destek verdi. Mecliste yaptığı konuşmada da Sn. Bakanımıza teşekkür etti. Her iki destek konuşması Sarıyer’deki gazetelerde yer aldı.

Ancak son yaptığı basın açıklamasında siyasi bir dil kullanarak, halkımızın kafasını karıştıracak ifadeler kullanmıştır.  

AK Parti olarak biz vatandaşımızın kangren haline gelen sorunlarının çözümüzün derdindeyiz ancak CHP ve Sn. Belediye Başkanımız konuyu siyasi yöne çekerek halkımızın evleri üzerinden siyaset yapmaktadır. 

Haber içeriğinde benim ile İlçe Başkanımız Sn. Hüseyin Özdemir’in arasında “riskli alanların” ilanına ilişkin farklı değerlendirmeler yapıldığı konusunda “kendince niyet okuyuculuğu yapmaktadır” 

Acaba hangi aşamada İlçe Başkanımız Sn. Hüseyin Özdemir’in bilgilerinin olmadığı konusunda bir algıya kapılmıştır. 

AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatında İlçe Başkanımızın herhangi bir konuda “bilgisinin olmaması” nasıl düşünülebilir. Bu iddia inandırıcılıktan uzak ve komik kaçmaktadır. 
Bütün Sarıyer’li vatandaşlarımız özellikle de başta Derbent ve Fatih Sultan Mahallesinde yaşayanlar çok iyi bilmektedir ki, ilçe Başkanımız Sn. Hüseyin Özdemir uzun zamandan bu yana bu konuyla ilgilidir.

Sarıyer’imizin tüm sorunlarını birebir takip etmekte ve gerekli çözümler için arayışlarına devam etmektedir. 

Bu durum hem bizi hem de Sarıyer halkını üzmektedir.  Bir kez daha Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Genç’in halkımızın mülkiyet meselesi üzerinden siyaset yapmamasını diliyor ve Sn. Şükrü Genç’in bu çelişkili tavrını değerli Sarıyer Halkının vicdanına bırakıyorum.

06.02.2013

Sevgi ve Saygılarımla,
Halil CANARIKAN 
AK Parti İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi

Bu haber toplam 3184 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
3 Yorum