'Mülkiyet sorunu için tek adım yok'

'Mülkiyet sorunu için tek adım yok'
Ak Partili Selçuk Bozkır, belediyenin çalışmalarını yetersiz buldu
Sarıyer Belediyesi’nin 2014 Faaliyet raporunu eleştiren ve Sarıyer için yetersiz bulan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Selçuk Bozkır, meclis toplantısında yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Şükrü Genç’e sert eleştirilerde bulundu. Sarıyer’in en büyük probleminin mülkiyet olduğunu vurgulayan Bozkır, “Mülkiyet problemleri ile ilgili faaliyet raporunuzda en ufak bir çözümle ilgili bir adım yok. ‘3 ayda tapu’ dediniz, 6 yıl oldu sayın başkan. Hangi planı yaptınız?” dedi. 
 
Faaliyet raporunun Sarıyer için yetersiz olduğunu savunan AK Partili Bozkır konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle faaliyet raporunu tasarlayan ekibe gerçekten çok teşekkür ediyorum. Eldeki malzeme, proje bu kadar azken, yaklaşık 400 sayfalık katalog haline çeviren ekibe teşekkür ediyorum. Kataloğun ilk sayfasında yeni belediye binasının Maslak'ta yapıldığı yazıyor. Bu bina Maslak’ta mı, Pınar Mahallesi’nde mi ona bir karar verin. Biz Pınar’da biliyoruz ama siz özellikle katalogda Maslak olarak geçmişsiniz. Tamam, Maslak daha havalı oluyor ama Pınar’daki vatandaşlarımız bu konudan rahatsız.” 
 
Sizi kandırmışlar başkan!
Dünyada ilk yeşil sertifikalı kamu binası diyorsunuz, kusura bakmayın ama sizi kandırmışlar. Küçükçekmece, Sancaktepe, Ataşehir’de yeşil sertifikalı kamu binalarımız var, hatta Iğdır’da dahi var. Eğer bu yeşil sertifika için para verdiyseniz hemen parayı geri alın.

Sarıyer’in mülkiyet sorunu için ne yaptınız? 
Sarıyer Belediyesi’nin ilçenin en önemli problemi olan mülkiyet konusunda hiçbir adım atmadığını belirten Bozkır, “Bu konuda Sayın Başkanın imzalı bir taahhütnamesi var. Geçen seçimden birkaç hafta önce şerefim üzerine söz veriyorum diyerek imza atmış. Sayın Başkan, seçim öncesinde imzaladığınız taahhütnamede vatandaşlara mülkiyet sorunlarını çözeceğinize, çözümlere engel olmayacağınıza, planlama çalışmaları yapacağınıza, mahalle halkının yerinde kalacağı dönüşümlere destek olacağınıza şerefiniz üzerine söz vermişsiniz. Mülkiyet problemleri ile ilgili faaliyet raporunuzda en ufak bir çözümle ilgili bir adım yok. ‘3 ayda tapu’ dediniz, 6 yıl oldu sayın başkan. Hangi planı yaptınız? Hadi yapmadınız, mahalle halkının 50 yıllık sorununu çözen Derbent’teki yerinde dönüşüm projesine neden karşı çıktınız?” diye sordu.

Sizi sıkıştırmaya devam edeceğiz
Sözü aylardır taşınamayan Ayazağa’daki trafoya getiren Bozkır, “Trafo taşıma projesini gündeme sürekli, sürekli getirdik Pazartesi günü bir yol alındığını, yapma kararlılığında olduğunuzu öğrendik. Biz belediyede olmamamıza rağmen sizi sıkıştırmaya devam edeceğiz. En iyisi baştan yapın ki bizim ısrarımızla yaptığınız için siz de ıstırap duymayın. Aynı ısrarı Sarıyer’den kaçırılan, Ayazağa, Maslak ve Huzur’daki arsalar, kültür merkezi ve çok değerli yapılar ile ilgili de sürdüreceğiz. Bu binanın aynısından hatta daha görkemlisi Ayazağa’da var. Fakat ne hikmetse Sarıyer Belediyesi kendi malı olan ve halkın vergileriyle yapılmış olan bu binayı başka bir CHP’li belediyenin elinden alamıyor” dedi.

Bu haber toplam 4870 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
1 Yorum