Mülkiyet gündemli mecliste olay çıktı!

Mülkiyet gündemli mecliste olay çıktı!
Pınar, Çayırbaşı ve Kocataş Mahallerinin imar ıslah planlarının görüşüldüğü belediye meclis toplantısı olaylı geçti.

Sarıyer’in mülkiyet problemi yaşayan Pınar, Çayırbaşı ve Kocataş Mahallerinin imar ıslah planlarının görüşüldüğü belediye meclis toplantısı olaylı geçti. Tartışmaların ardından 3 mahallenin imar planları oy birliği ile komisyona havale edildi.

Sarıyer Belediye Meclisi’nin Mart ayının ilk toplantısı olaylı başladı. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapılan toplantının gündeminde Sarıyer’in mülkiyet problemi yaşadığı 3 büyük mahallesi olan Pınar, Çayırbaşı ve Kocataş’ın tapu sorununun önünü açacak olan imar ıslah planları vardı. Sarıyer’in genelinden yüzlerce kişi toplantıyı takip etmek için salonu doldurdu. Toplantının başlamasıyla birlikte CHP tarafından gündem dışı konuşmaların gündemin sonuna alınmasına yönelik önerge verildi. AK Parti meclis grubu üyeleri önergeye karşı çıktı. Önerge oy çokluğu ile kabul edilince meclisi izlemeye gelen AK Partililerden sesler yükseldi. Çıkan tartışmadan dolayı meclise ara verildi.

Sarıyer Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı’nın da bulunduğu toplantıda zabıta ve emniyet görevlilerinin de araya girmesiyle tartışmalar kesilmeyince salon boşaltılarak meclis toplantısı izleyicisiz devam etti.

meclis-kavga3.jpg

Meclisi izlemeye gelen vatandaşlar tartışmalara tepki gösterdi

Mülkiyet sorununun çözümü için meclis toplantısını dolduran vatandaşlar ise tartışmayı çıkartan gruba tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Biz tapularımızın çözümü için meclise geldik ancak birileri burada başka şeylerin peşinde. Bizim derdimiz başımızı sokacak evlerimizin kaderi, tartışanların derdi ise şov” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

meclis-kavga2.jpg

Şükrü Genç: “Amaçları gündem değiştirmek” 

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, önerge ve gündem dışı konuşma taleplerinin Meclis’e verilmesinin yolunun İBB’de olduğu gibi bir dilekçe ile verilmesi olduğunu ve Meclis Başkan Vekilinin iznine tabii olduğunu anımsattı. Başkan Genç, bölgenin rant bölgesi olduğunu belirterek, “Geçen hafta da, gündem dışı konuşma talebi ile süreci tıkama çabası söz konusu olmuştu. Biz tapu  tahsis belgeleri ile ilgili tüm çalışmaları başlattık. Acaba bu çabalar gündemi değiştirerek başka yollar arama çabaları mıdır?” dedi.

Planlar oy birliği ile komisyona havale edildi

AK Partili Meclis üyelerinin de salondan ayrılmasından sonra, mülkiyet sorununun çözümüne yönelik imar ıslah çalışması oy birliği ile komisyona havale edildi. Komisyon raporunun Cuma günü meclisten geçmesi bekleniyor. 

meclis-kavga1.jpg

Bu karar Sarıyer’de 250 bin kişiyi etkiliyor

Gecekondu mahallelerinin mülkiyet sorununun çözüme kavuşması açısından 2981 sayılı kanundan doğan tapu tahsis belgelerinin tapuya dönüştürülmesi için imar ıslah planları dâhilinde Sarıyer Belediyesi Emirgan’ı pilot bölge olarak seçmişti.

Sarıyer Belediye Meclisi mülkiyet sorunun çözümüne yönelik, Emirgan’la ilgili çalışmayı ocak ayında, Kazım Karabekir ve Rumeli Hisarı mahalleleriyle ilgili çalışmayı ise şubat ayında önce Meclis’ten, sonra komisyondan oybirliği ile geçirerek İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ne iletmişti. Aynı sürece Mart ayının pazartesi günlü toplantısında da Pınar, Çayırbaşı ve Kocataş mahalleleri için devam edildi. önümüzdeki aylarda tüm mahallelerin geçmesi bekleniyor.

Bu haber toplam 5832 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT