Muharrem orucunun son iftarında kardeşlik vurgusu

Muharrem orucunun son iftarında kardeşlik vurgusu
Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği oruç açma lokması Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Muharrem Ayı’nın son gününde, vatandaşlarla oruç açan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kerbela Olayı’na değinerek, "Yüzyıllar önce yaşanmış bu kıyımın matemindeyken bile kardeşçe bir arada yaşamanın önemini dile getiriyoruz” dedi.

Hacı Bektaş-i Veli Anadolu Kültür Vakfı yöneticileri, Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi yönetimi, Sarıyer CHP İlçe Protokolü ve halkın katılımıyla gerçekleşen oruç açma lokması, dede Eren Yıldırım’ın sofra duasıyla başladı. Ardından Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Tuncer Baş ve Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi Başkanı Ebuzeyit Kıral ‘birlik ve beraberlik’ vurgusuyla konuşmalarını gerçekleştirdi.
 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Kerbela olayı, insanlık adına büyük utanç ve unutulmaması gereken büyük bir kıyımdır. Simgesel bir örnek teşkil etmesi açısından da son derece manidardır” dedi.  “ Bugün bile dünyanın birçok yerinde devam eden kardeş kavgalarının her biri ‘Kerbela Olayı’ değil midir?” diyerek günümüzde yaşanan savaşlara değinen Başkan Genç, “Tam da bu yüzden bizler, yüzyıllar önce yaşanmış bu kıyımın matemindeyken bile kardeşçe bir arada yaşamanın önemini dile getiriyoruz” şeklinde konuştu. Barış ve dostluk vurgusu yapan Genç,“Kerbela” adlı bir şiirle konuşmasına son verdi.

Bu haber toplam 2097 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT