Muhalefetin eleştirilerine Şükrü Genç belgeyle cevap verdi

Muhalefetin eleştirilerine Şükrü Genç belgeyle cevap verdi
Sarıyer Belediyesi 2017 Faaliyet Raporu'na AK Partili meclis üyelerinin eleştirilerine Şükrü Genç belgeyle karşılık verdi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in iki saatlik sunumunun ardından AK Parti’den Hüseyin Coşgun, Salim Kain ve Ergin Durdu söz alarak rapor hakkında eleştirilerde bulundular. Hüseyin Coşgun’un konuşması sırasında “Belediye binasının yerini Yusuf Tülün tahsis ettirdi” sözleri üzerine mecliste tartışma çıktı. AK Partili Coşgun’un sözleri üzerine Belediye Başkanı Şükrü Genç, kürsüye çıkıp elindeki belgeleri göstererek, tahsisin 2011’de kendi döneminde yapıldığını söyledi.  

Coşgun; “Belediyenin yerini Yusuf Tülün tahsis ettirdi”

AK Parti grubu adına söz alan Hüseyin Coşgun, “Şükrü Başkan herhalde son faaliyet sunumunu yaptığı için farklı bir tema yapmış bunu da çok manidar gördük” diyerek şu ifadeleri kullandı: “Yeni Hizmet Binası’nın kurulduğu bu arazi dönemin ilçe başkanı Nurettin Çelik ve dönemin Belediye Başkanı Yusuf Tülün tarafından tahsisini aldı. Keşke bu isimlere de teşekkür etseydiniz” dedi. Coşgun’un bu sözleri üzerine mecliste kısa süreli bir tartışma yaşandı. ,

Ayazağa’daki arazileri Sarıyer’e biz kazandırdık

Yaşanan tartışmaların ardından sözlerine devam eden Coşgun, “Ben konuştuğum her kelimenin arkasındayım. Bu binada kimin emeği varsa hepsinden de Allah razı olsun, teşekkür ediyorum. Bürokratlarımıza da teşekkür ediyorum, ben onların daha fazlasını da yapacağını biliyorum ama siyasi irade onlara ayak uyduramamış. Kitapçık fotoroman şeklinde yapılmış. Hep aynı şeyler. Baba Kenan Parkı’nı ilk bu kürsüde Erol Aydın söyledi, yıllar geçti hala kitapçığa koyuyorsunuz. En büyük onur bana göre sözünü tutmaktır. İhtiyaç sahibi her aileye 600 TL maaş diye söz vermiştiniz bir tane alan yok, şeffaf belediyecilik sözü vermişsiniz biz önergelerimize cevap alamıyoruz. 3 ayda tapu sözlerine artık girmiyorum bile klasik oldu o. Arsalar kaleminde 320 milyonluk bir artış olmuş. Bu artışın sebebi Sarıyer’den kaçırılan arazileri bir şekilde Sarıyer’e kazandırdık. Bu noktada grup başkanımız, meclis üyelerimiz Selçuk Bozkır ve Şevket Cankur arkadaşlarımızın büyük emekleri vardı. Bu konuda bir teşekkür beklerdik” dedi.

“Biz Ayazağa’da gerçek plan yaptık”

Coşgun sözlerini şöyle sürdürdü; “Araç kiralama işi ile ilgili 2014’ten beri önerge veriyoruz ama bir türlü cevap alamıyoruz. Başkanın kullandığı aracın kirasını başkan kızmasın diye söylemiyorum bile. Yeni Hizmet Binası’nın maliyeti ile ilgili maalesef bu raporda hiçbir bilgi yok. Bu binanın yapımı için ciddi anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ama bu binanın maliyetini öğrenmek bizim en doğal hakkımız. Borçlanarak Sarıyer’in geleceğini ipotek altına almayın, biz burada Sarıyerlilerin parasının hesabını soruyoruz. Asfalt hizmetlerinde hedeflerin yüzde 40 altında kalmışsınız. Biz Ayazağa’da gerçek plan yaptık, grubumuzun ciddi emeği var. Biz burada hep beraber ciddi ve gerçek bir imar planı yaptık. Ayazağa’daki vatandaşlarımız tapusuna kavuştu. Siz çağ dışı, hakkında Danıştay kararları olan imar ıslah planlarını gündeme getirerek halkı oyalıyorsunuz. Şuan Maltepe’de, Kartal’da yerinde kentsel dönüşüm yapılıyor. Gecekondu mahallerinde oturan vatandaşlarımızı neden oyalıyorsunuz? Geçtiğimiz ay ilçe başkanımız Salih Bayraktar, bakan bey ile görüşerek tapu tahsis belgelerinin sürelerinin uzatılması konusunda girişimlerde bulundu ve bu süre uzatıldı. Yusuf Tülün zamanında yapılan 18 uygulamaları sonucunda vereceğiniz ruhsatlar bitmek üzere, yeni bağlanan 3 mahalle olmasa ruhsat veremeyecek konumuna geleceksiniz. Bizim muhalefet anlayışımızda olumlu her şeyi desteklemek vardır. 2014’te okullara destek verin deyince bize tepki gösterdiniz. Şimdi okullara destek veriyorsunuz, bu konuda ufkunuzu açan bizlere teşekkür borçlusunuz. Bu rapor Sarıyer’e layık görülemez, bu nedenle red oyu kullanacağız.”

Salim Kain; “Denk bütçe yapılamamış”

AK Parti’li Salim Kain faaliyet raporunu ekonomik veriler üzerinden eleştirdi. Sarıyer Belediyesi’nin borçlandığını belirten Kain, “4 yıldır bu kürsüden söylüyoruz kötü yönetilen bir belediye tablosuyla karşı karşıyayız. Her yıl artan 100 milyon gelire rağmen borcun artmasının nasıl açıklanacağını soruyoruz ama cevap alamıyoruz. Başka yerde sınıflandırılmayan adı altında bir gelir kalemi gördük. İlk kez böyle bir şeyle karşılaştık. Kira gelirlerinin arttığını görüyorum bu nedenle teşekkür ediyorum. Toplanamayan vergiler ve hesapsızca yapılan giderler kitapçıkta net bir şekilde gözüküyor. ‘Yeşil bina yaptık’ deniyor ama enerji ve akaryakıt alımlarının yüzde 50 arttığını görüyoruz. Yeşil bina olmasaydı bu artış ne kadar olacaktı bunu merak ediyoruz. Taşıt kiralama tek binaya geçilmesine rağmen 19 milyona çıkmış. Araç kiralama gideri geçen yıla göre yüzde 10 artarken, akaryakıt gideri yüzde 50 artmış. Buradaki tutarsızlığı nasıl gerçekleştiriyorsunuz merak ediyorum. 4 milyon lira hizmet binası için daha ilk yılında bakım gideri yapılmış. Takibe düşmüş 95 milyon lira alacağımız var. 149 milyon kısa vadeli, 345 milyon uzun vadeli toplam 474 milyon borç geleceğe dönük hiçbir ekonomik önlemin olmadığı bir bütçeyle karşı karşıyayız. Yine denk bütçe yapılamamış, bütçe 11 milyon açık vermiş” dedi.

Ergin Durdu, Denetim Komisyonu Raporu için söz aldı

AK Parti Meclis Üyesi Ergin Durdu ise Denetim Komisyonu Raporu ile ilgili söz aldı. Kürsüde raporu değerlendiren Durdu, “2017’de 220 adet araç kiralaması yapılmıştır. Araç kiralarının ve araçlarla ilgili yapılan masrafların çok yüksek olduğunu gözlemledim. Yeni hizmet binası açıldıktan sonra tasarrufların oluşacağını, birçok masrafın azalacağını düşünürken tam aksi bir durumla karşılaştık. Araç giderleri konusunda havuz sisteminin olması gerektiğini düşünmekteyiz. Belediyenin ihtiyaçları doğrultusunda mal ve hizmet alımı noktasında yüzde seksen oranla doğrudan alım usulüyle yapıldığını tespit ettik. Bu da suistimallere yol açabileceğini düşünüyoruz. Piyasa fiyat araştırmalarıma göre gerçekleşen hizmet alımları arasında farklar olduğunu tespit ettik. 2017 yılında tahakkuk eden emlak vergilerinin tahsilât oranı yüzde 58 civarında seyretmiş. Bu çok düşük bir oran. Çevre Temizlik Vergisi’nde de yüzde 16 civarında tahsilâtın gerçekleştiğini görüyoruz. Tahsilât noktasında maalesef belediyemizin zayıf kaldığını ve bu konuda önlemler alınmasını gerektiğini düşünüyorum. Tahsil noktasında günümüz teknolojilerinin kullanılarak kanuni yaptırım ve süreçlerin işletilmesini, özellikle e-haciz işleminin ele alınması önem arz etmektedir. Belediyeye ait yerlerin düşük rakamlarla kiraya verildiğini gözlemledik. Günümüz rayiçlerine göre tekrar kiralamalar üzerine çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Şükrü Genç belgelerle cevap verdi

AK Partili Hüseyin Coşgun’un sözlerinin ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç belediye binasının yerinin tahsis belgelerini getirttirdi. Konuşmaların ardından kürsüye çıkan Şükrü Genç, salonu dolduran vatandaşlara elindeki belgeleri göstererek, belediye binası arsasının Milli Emlak’tan Sarıyer Belediyesi’ne 2011 yılında yani kendi döneminde yapıldığını söyledi. Şükrü Genç’in belgeleri göstermesi sırasında AK Parti ile CHP grubu arasında sert tartışmalar çıktı.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 4123 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT