Mucizevi Yöntem Embriyo Donasyonu

Mucizevi Yöntem Embriyo Donasyonu

Öncelikle, anne baba olabilmek için doğal yöntemleri deneyip, doğru jinekolojik desteği alıp, buna rağmen gebe kalamadıysanız endişelenmeyin. Aile bireylerinin her ikisinde de sorun olsa dahi, günümüz teknolojileri embriyo donasyonu http://www.kibristupbebekmerkezi.com/embriyo-donasyonu.html gibi pek çok mucizevi yöntemle çocuk sahibi olmanıza imkan vermektedir.

Günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi ve pek çok kişinin de eş zamanlı olarak muzdarip olduğu hastalıkların başında infertilite, halk arasında diğer bir ifade edişle ise kısırlık gelmektedir. Birçok çift çeşitli sebeplerden ötürü ne yazık ki çocuk sahibi olamamaktadır. Bu sebepleri gidermek amacıyla, tıbbın çeşitli alanları bu konuyla ilgili çalışmalar yürütmekte ve infertilite sıkıntısı çeken çiftleri bu konu hakkında çözüme kavuşturmak istemektedir. Tüp bebek tedavisinde en çok kullanılan yöntemlerden birisi de embriyo donasyonu tedavisi olarak dikkat çekmektedir. Embriyo donasyonu pek çok açıdan diğer tedavi türlerinden farklılık göstermektedir. Embriyo donasyonunun son derece uzman bir ekip tarafından yapılması gerekmektedir Aksi takdirde hiç de başarılı olmayan bir sonuçla karşılaşılması son derece olasıdır. Embriyo donasyonu tedavisi hakkında bu sayfadan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Eğer anne ve baba adayının her ne sebeple olursa olsun aktif olarak çocuk sahibi olamayacaklarına karar verilirse bu durumda embriyo donasyonu yapılmasına karar verilmektedir. Embriyo donasyonu nedir sorusuna kısaca; kendi üreme hücreleriyle asla çocuk sahibi olamayacak olan çiftlerin kendi bebeklerini dünyaya getirmeleri amacıyla onlara yardımcı olacak yumurta ve sperm donörleri bulmasına denilmektedir. Bu oldukça sancılı, ancak donörü uygulandığında işe yarar bir yöntem olarak dikkat çekmektedir. Embriyo donasyonunda, yumurta ve sperm hücre vericileri, son derece büyük bir teste ve araştırmaya tabi tutularak incelenir. Uzman ekip, kadın ve erkek donor adaylarından almış olduğu sperm ve yumurta hücrelerinin kalitelerine ve işlevlerine bakmaktadır. 

Bu aşamada anne ve baba çocuklarına genetik yani DNA yoluyla özelliklerini verecek olan çiftin tahlilinin yapmaktadırlar. Tamamen anne babanın isteklerine uygun olarak seçilen adayların sağlıklı ve çocuğu olabilecek bireyler olmasına özen gösterilmektedir. Daha sonra ise tüp bebek tedavisinde ikinci adıma geçilir. Donör bireylerden alınan yumurta ve sperm hücreleri ciddi bir şekilde analiz edilir ve uygunluğu test edilir. Bu aşamadan sonra ise donörlerden alınan yumurta ve sperm hücresi uygun sıcaklıkta döllenir ve hazırlandıktan sonra da anne karnında büyümek üzere hızlı bir şekilde ağrısız olarak yerleştirilir. Ultrasonla incelenen embriyo ana rahmine transfer yapılır ve böylece sağlıklı bir bebek dünyaya gelmesi beklenir. 

Bu haber toplam 3899 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık