Mobil platformlar vs Oyun siteleri

Mobil platformlar vs Oyun siteleri
Oyun severler için HTML5 oyunların faydaları...

Çok uzun zamandır oyun oynamak için kullanılan flash oyun siteleri yerlerini android ve tabletlere bırakıyor. Oyun sitelerinin bu duruma en iyi cevabı html5 oyunlarla oluyor. HTML5 oyunlar tüm browserlarda açılması bir yana telefon ve tabletlerde de sorunsuz bir şekilde açılıp oynanıyor. En büyük handikapları ise çevrimdışı oynanmayışları. Tablet ve telefon uygulamaları çevrimdışı oynanmaları nedeniyle HTML5 oyunlardan bir nebze daha kullanışlı oldukları aşikar.

Yinede HTML5 oyunların hem iOS hemde Android’te açılması bununla birlikte tüm PC ve Macbooklar’da da açılması HTML5 oyunların avantajı olarak karşımıza çıkıyor.

Peki bu HTML5 oyunlar içinde neler var? Android ve iOS'taki kadar gelişmiş oyunlar yok elbette, indirilebilir pc oyunları kadar grafiklere de sahip değiller. Peki bu oyunlar kimlerin taleplerini karşılıyor diye soralım. Onun da cevabı arada zaman geçirmek isteyenlerin indirmek ve beklemekle uğraşmadan her nerede olursa olsunlar oynayabileceği binlerce oyun var.

Üstelik flash oyunlar gibi ingilizce veya diğer dillerde de değiller. Çoğu oyun türkçe dil desteği sunmakta. Kafa karıştırıcı oyunları daha açık ve net bir şekilde uğraştırmadan oynamamıza olanak sağlıyor. Önceden oyunların büyük bir bölümü ingilizceydi ve oyunu açmak bile bazen bir eziyet haline gelebiliyordu. Kimi oyunları açmak, orta düzeyde ingilizce bilme kabiliyeti gerektiriyordu.

Şimdi bir telefon veya tablet oyununu oynamak için öncelikle indirmek gerekiyor. Bu indirme için ayrılan vakit bazı oyunlar da oldukça uzun. Gerçekten uzun. Bu nedenden dolayıdır ki çok fazla oyunu indirip denemek çok zor oluyor. Bunun için tavsiyelerden ve oyundaki yorumlardan yararlanabiliyoruz fakat herkesin zevki farklı olduğundan dolayı birisinin sevdiği oyunu bir başkası sevmeyebilir.

Oyun sitelerinde oyanan oyunlar bu açıdan da daha kullanışlı gözüküyor. Birçok oyunu fazla vakit kaybetmeden açıp deneyebiliyoruz. Bir çok site oyunları favroileri oluşturmaya imkan veriyor. Sevilen oyunlarda bu listelerde tutuluyor.

Beklentilerimizi karşılayabilecek düzeyde oyunlar oynayabiliyor muyuz? Bu sorumuzun cevabı hem evet hem de hayır. Çünkü bazı oyunlar grafik açıdan çokta fazla özenilmediği için senaryosu ne olursa olsun tat vermeyebiliyor. Bazı oyunların grafikleri kötü olsa bile masaüstü oyunları aratmayacak düzeyde keyifli.

Bu haber toplam 3976 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT