Milyar dolarlık KÖY projesi durduruluyor mu?

Milyar dolarlık KÖY projesi durduruluyor mu?
Sarıyer Zekeriyaköy'de Siyah Kalem tarafından yapımı devam eden KÖY projesinin durdurulması için 700 kişi dilekçe verdi.

Zekeriyaköy’de yapımı devam eden Köy Projesi’nin durdurulmasıyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne 700 kişi dilekçe verdi. Çevrede oturan çok sayıdaki kişi de Köy Projesi ve Orman Bakanlığı’na dava açmaya hazırlanıyor.

Yapımı Zekeriyaköy’de devam eden ve daha öncede birçok kez tartışma konusu olan Siyah Kalem’e ait Köy Projesi ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Zekeriyaköy Muhtarı Semra Özkaya, 700 kişinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dilekçe verdiğini belirterek, “Buranın ÇED raporu yok! Enerji, iletişim hatlarının bulunmuyor. Daha birçok eksik var. Gereği yapılması için verilen bu dilekçeler barkodlarıyla birlikte duruyor” dedi.

siyah-kalem-koy.jpg

Ağaç kesiliyor iddiası

Öte yandan; Orman Bakanlığı’na ait geniş bir bölgenin kiralandığı ve burada ağaç kesilerek proje alanının genişletildiğine yönelik iddialar da Zekeriyaköy’de tepkilerin artmasına neden oldu. Çevrede oturan çok sayıdaki kişi de Köy Projesi ve Orman Bakanlığı’na dava açmaya hazırlanıyor.

Benzer iddialar daha önce Ali Ağaoğlu’nun Maslak 1453 projesi içinde ortaya atılmış ve Orman Bakanlığı yaptığı araştırmalar sonucunda bu kiralamayı iptal ettirmişti.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 13512 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum